Aleksandra Đekić i Goran Marinković suspendovani sa posla u Pošti Kosova

решење о суспензији Горана Маринковића, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

решење о суспензији Горана Маринковића, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн


Samo dva dana pre vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, slučajno ili ne, Aleksandra Đekić i Goran Marinković,

Samo dva dana pre vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, slučajno ili ne, Aleksandra Đekić i Goran Marinković, suspendovani su sa posla u Pošti Kosova. Suspenzija traje šest meseci, za to vreme će im biti isplaćivano 50% ličnog dodhotka, a na rešenje imaju pravo žalbe. Đekićeva i Marinković za suspenziju okrivljuju Slobodana Petrovića, predsednika Samostalne liberalne stranke i direktora Telekoma Kosova za zajednice, dok Petrović te optužbe odbacuje i kaže da on nema nikakve veze sa Poštom Kosova, jer tamo ne radi.

Aleksandra Đekić u Pošti Kosova, u ispostavi u Gračanici radi od 2009. godine. Kaže da do sada nikada nije bilo pritužbi na njen rad, niti je bilo kakva inspekcija uočila neke nepravilnosti u njenom radu.

Aleksandra Đekić, foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

„Samo neka služi na čast Slobodanu Petroviću i ljudima koji su mu omogućili da vrši ovakvu torturu nada mnom i nad mojom porodicom, jer neko živi kao na filmu sa dve plate, a neko će ostati bez hleba. Nadam se da nas Srpska lista neće ostaviti na cedilu, a pozivam sve da se jednom zauvek rešimo pošasti Slobodana Petrovića i da Srbi na Kosovu više ne proživljavaju ovakvu njegovu bahatu torturu“, na ivici plača priča Aleksandra i dodaje: „Mi smo imali 30. avgusta skup u pošti 10, gde je regionalni menadžer zakazao sastanak. Gospodin Petrović je direktor Telekoma za zajednice, iako je poslanik bio, a sada je u ostavci, došao je i rekao da se javi onaj koga on nije zaposlio i da će nekome pomoći, a nekome neće, ukoliko se bude zatvarala pošta u Gračanici i u Štrpcu. Mi smo to svi shvatili kao pretnju, a nakon toga smo pozvani na disciplinsku komisiju, poslata nam je inspekcija i sada smo suspendovani“.

Goran Marinković u Pošti Kosova radi godinu dana duže od Aleksandre i siguran je zbog čega je suspendovan.

Goran Marinković, foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

„Moj najveći greh za disciplinsku komisiju jeste to što se potpisujem ćiriličnim slovima i inicijalima. Za ostalo nemaju nikakve primedbe, ali je strašno što neko hoće da nam odredi kojim ćemo pismom da se potpisujemo. Međutim, nije to razlog, jedini razlog što su nas isterali sa posla jeste taj što se jednom lažnom direktoru nije svidelo za koju stranku ćemo da glasamo. Taj lažni direktor je Slobodan Petrović. On se predstavio kao da je naš direktor, on se predstavio 30.avgusta tako i rekao nam ako slučajno ne glasamo Samostalnu liberalnu stranku, a on nas je sve zaposlio u pošti, snosićemo posledice. Mislim da je cinizam, javašluk i samovolja nekih ljudi došla do maksimuma i nadam se da će to jednom zauvek posle ovih izbora da ode u zaborav. Nadam se da će i Slobodan Petrović politički da ode u zavborav, tako da nikome više ne može na ovakav način da naudi. Dakle, to što ja ne mislim kao on, razlog je što mi ostavlja decu bez hleba“, kaže vidno uznemiren Marinković.

Direktor Telekoma Kosova za zajednice i predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, na pitanje da prokomentariše suspenzije dvoje radnika, za naš portal kaže da on u Pošti Kosova ne radi i da za sve informacije zovemo nadležne u toj instituciji.

Predizborno sučeljavanje, foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Podsećamo da je 30.08. ove godine, devetoro radnika Pošte Kosova srpske nacionalnosti pozvano na disciplinsku komisiju isključivo iz, kao su tada rekli, političkih razoga, a ne zato što ne ispunjavaju radne obaveze. Oni su i tada optužili Slobodana Petrovića da na njih vrši pritisak kako bi glasali za njegovu stranku, što je on i tada demantovao, nazvavši sve to izmišljotinama.

A.M.