Александра Ђекић и Горан Маринковић суспендовани са посла у Пошти Косова

решење о суспензији Горана Маринковића, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Само два дана пре ванредних парламентарних избора на Косову, случајно или не, Александра Ђекић и Горан Маринковић, суспендовани су са посла у Пошти Косова. Суспензија траје шест месеци, за то време ће им бити исплаћивано 50% личног додхотка, а на решење имају право жалбе. Ђекићева и Маринковић за суспензију окривљују Слободана Петровића, председника Самосталне либералне странке и директора Телекома Косова за заједнице, док Петровић те оптужбе одбацује и каже да он нема никакве везе са Поштом Косова, јер тамо не ради.

Александра Ђекић у Пошти Косова, у испостави у Грачаници ради од 2009. године. Каже да до сада никада није било притужби на њен рад, нити је било каква инспекција уочила неке неправилности у њеном раду.

Александра Ђекић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

„Само нека служи на част Слободану Петровићу и људима који су му омогућили да врши овакву тортуру нада мном и над мојом породицом, јер неко живи као на филму са две плате, а неко ће остати без хлеба. Надам се да нас Српска листа неће оставити на цедилу, а позивам све да се једном заувек решимо пошасти Слободана Петровића и да Срби на Косову више не проживљавају овакву његову бахату тортуру“, на ивици плача прича Александра и додаје: „Ми смо имали 30. августа скуп у пошти 10, где је регионални менаџер заказао састанак. Господин Петровић је директор Телекома за заједнице, иако је посланик био, а сада је у оставци, дошао је и рекао да се јави онај кога он није запослио и да ће некоме помоћи, а некоме неће, уколико се буде затварала пошта у Грачаници и у Штрпцу. Ми смо то сви схватили као претњу, а након тога смо позвани на дисциплинску комисију, послата нам је инспекција и сада смо суспендовани“.

Горан Маринковић у Пошти Косова ради годину дана дуже од Александре и сигуран је због чега је суспендован.

Горан Маринковић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

„Мој највећи грех за дисциплинску комисију јесте то што се потписујем ћириличним словима и иницијалима. За остало немају никакве примедбе, али је страшно што неко хоће да нам одреди којим ћемо писмом да се потписујемо. Међутим, није то разлог, једини разлог што су нас истерали са посла јесте тај што се једном лажном директору није свидело за коју странку ћемо да гласамо. Тај лажни директор је Слободан Петровић. Он се представио као да је наш директор, он се представио 30.августа тако и рекао нам ако случајно не гласамо Самосталну либералну странку, а он нас је све запослио у пошти, сносићемо последице. Мислим да је цинизам, јавашлук и самовоља неких људи дошла до максимума и надам се да ће то једном заувек после ових избора да оде у заборав. Надам се да ће и Слободан Петровић политички да оде у завборав, тако да никоме више не може на овакав начин да науди. Дакле, то што ја не мислим као он, разлог је што ми оставља децу без хлеба“, каже видно узнемирен Маринковић.

Директор Телекома Косова за заједнице и председник Самосталне либералне странке, Слободан Петровић, на питање да прокоментарише суспензије двоје радника, за наш портал каже да он у Пошти Косова не ради и да за све информације зовемо надлежне у тој институцији.

Предизборно сучељавање, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Подсећамо да је 30.08. ове године, деветоро радника Поште Косова српске националности позвано на дисциплинску комисију искључиво из, као су тада рекли, политичких разога, а не зато што не испуњавају радне обавезе. Они су и тада оптужили Слободана Петровића да на њих врши притисак како би гласали за његову странку, што је он и тада демантовао, назвавши све то измишљотинама.

А.М.