Грачаница прославила победу Српске листе

прослава победе Српске листе у Грачаници, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Уз ватромет и песму, мештани Грачанице прославили победу Српске листе.

Са заставама, уз песму и ватромет, симпатизери и чланови Српске листе, прославили су синоћ победу овог политичког субјекта и освајање свих десет мандата у Косовском парламенту.

Срђан Поповић, градоначелник Грачанице и потпредседник Српске листе, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Коначно смо стигли до краја и до једне велике победе. Ову победу смо очекивали, а требало је сачекати резултате. Могу поносно да кажем да је Српска листа победила и да смо добили свих десет мандата. Захвалио бих се свим бирачима, захвалио бих се нашем народу који храбро истрајава свих ових година на Косову и Метохији, што је разумео поруку која је стигла из Србије. Добили смо свих десет мандата, што значи да ћемо дати пуну подршку нашем државном врху и Александру Вучићу у предстојећим преговорима“, рекао је обраћајући се окупљенима, градоначелник Грачанице и потпредседник Српске листе Срђан Поповић, истакавши да је поносан на свој народ који живи на Косову и Метохији.

прослава победе уз ватромет и песму, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Са окупљенима су били и државни секретар у Министарству привреде Владе Србије Бранимир Стојановић, кандидат за посланика Љубинко Караџић, директор Клинићког центра Братислав Лазић и бројни активисти Српске листе, као и директори општинских одељења.


На овим ванредним парламентарним изборима, Србе су представљале три партије и једна коалиција. На основу до сада избројаних гласова, Српска листа је освојила 6,21%, Самостална либерална странка Слободана петровића 0,21%, Партија косовских Срба Александра Јаблановића 0,10%, док је коалиција „Слобода“, у којој су били Ненад Рашић, Рада Трајковић и Славиша Петковић, освојила до сада 0,08%

А.Ћ.