fbpx

Za Radeta Basaru zatražen pritvor, Vasilije Bojić pušten

Специјално тужилаштво Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Специјално тужилаштво Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Posle jutrošnje akcije specijalnih jedinica Kosovske policije na severu Kosovske Mitrovice, Vasilije Bojić pušten da se brani sa slobode,

Posle jutrošnje akcije specijalnih jedinica Kosovske policije na severu Kosovske Mitrovice, Vasilije Bojić pušten da se brani sa slobode, za Radeta Basaru tužilac je zatražio određivanje pritvora, dok se za osobom Ž.B. traga, saopšteno je na zajedničkoj konferenciji za medije Specijalnog tužilaštva i Kosovske policije.

Portparol Kosovske policije Baki Keljani, potvrdio je da je akcija izvedena u ranim jutarnjim satima, ali je demantovao da je bilo pretresa i u Leposaviću, kako su preneli pojedini mediji.

„Jutros su Specijalne jedinice Kosovske policije izvršile akciju pretresa na tri lokacije zbog krivičnih dela organizovanja kriminalne grupe i zloupotrebe službenog položaja. Uhapšena su dva lica, od kojih je jedno pušteno posle saslušanja. Drugo lice je zadržano u pritvoru, dok se još traga za jednom osobom. Zaplenjeno je šest komada oružja, od čega dva službena i drugi materijal važan za istragu. Akcija je izvedena samo u Severnoj Mitrovici“, rekao je za naš portal Keljani.

Specijalni tužilac Sulj Hodža, rekao je na konferenciji za medije da je zatražio određivanje pritvora za Radeta Basaru zbog, kako je istakao, umešanosti u organizovani kriminal i skrivanje dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Vasilije Bojić, sin šefa operative za region sever Željka Bojića, nije bio u grupi lica koja su tražena i priveden je zbog posedovanja oružja, kazao je Hodža. Vasilije Bojić je pušten da se brani sa slobode.

„Na severu postoji kriminalna grupa koju predvodi Milan Radojičić. Njegova grupa je veoma dobro organizovana i nažalost ima uticaja na tamošnje državne strukture i tamošnju policiju. Osobe koje su uhapšene bile su pod uticajem Radojičićeve grupe. Oni su skrivali dokaze i nisu ispunjavali svoje dužnosti, ne samo u vezi ubistva Olivera Ivanovića, već i u drugim nerešenim ubistvima“, rekao je Hodža.

Iako ni Baki Keljani ni Sulj Hodža nisu ni potvrdili ni demantovali da je osoba za kojom se traga Željko Bojić, navodeći samo inicijale Ž.B., mediji uveliko pišu da se radi baš o šefu operative Kosovske policije regiona sever.

Upad Kosovske policije na sever i hapšenje dvojice Srba, oštro su osudili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Srpska lista, nazvavši akciju aktom zastrašivanja Srba na Kosovu i Metohiji.

A.Ć.

%d bloggers like this: