За Радета Басару затражен притвор, Василије Бојић пуштен

Специјално тужилаштво Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

После јутрошње акције специјалних јединица Косовске полиције на северу Косовске Митровице, Василије Бојић пуштен да се брани са слободе, за Радета Басару тужилац је затражио одређивање притвора, док се за особом Ж.Б. трага, саопштено је на заједничкој конференцији за медије Специјалног тужилаштва и Косовске полиције.

Портпарол Косовске полиције Баки Кељани, потврдио је да је акција изведена у раним јутарњим сатима, али је демантовао да је било претреса и у Лепосавићу, како су пренели поједини медији.

„Јутрос су Специјалне јединице Косовске полиције извршиле акцију претреса на три локације због кривичних дела организовања криминалне групе и злоупотребе службеног положаја. Ухапшена су два лица, од којих је једно пуштено после саслушања. Друго лице је задржано у притвору, док се још трага за једном особом. Заплењено је шест комада оружја, од чега два службена и други материјал важан за истрагу. Акција је изведена само у Северној Митровици“, рекао је за наш портал Кељани.

Специјални тужилац Суљ Хоџа, рекао је на конференцији за медије да је затражио одређивање притвора за Радета Басару због, како је истакао, умешаности у организовани криминал и скривање доказа у случају убиства Оливера Ивановића. Василије Бојић, син шефа оперативе за регион север Жељка Бојића, није био у групи лица која су тражена и приведен је због поседовања оружја, казао је Хоџа. Василије Бојић је пуштен да се брани са слободе.

„На северу постоји криминална група коју предводи Милан Радојичић. Његова група је веома добро организована и нажалост има утицаја на тамошње државне структуре и тамошњу полицију. Особе које су ухапшене биле су под утицајем Радојичићеве групе. Они су скривали доказе и нису испуњавали своје дужности, не само у вези убиства Оливера Ивановића, већ и у другим нерешеним убиствима“, рекао је Хоџа.

Иако ни Баки Кељани ни Суљ Хоџа нису ни потврдили ни демантовали да је особа за којом се трага Жељко Бојић, наводећи само иницијале Ж.Б., медији увелико пишу да се ради баш о шефу оперативе Косовске полиције региона север.

Упад Косовске полиције на север и хапшење двојице Срба, оштро су осудили председник Србије Александар Вучић, Влада Србије, Канцеларија за Косово и Метохију и Српска листа, назвавши акцију актом застрашивања Срба на Косову и Метохији.

А.Ћ.