Срђан Поповић тражи од амбасада, ОЕБС-а и градоначелника Приштине да се озбиљно заузму за решавање питања реке у Лапљем Селу

Шетња поред реке је незамислива без маске, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић, обратио се писмом косовским институцијама и представницима међународне заједнице, од којих тражи да најозбиљније третирају проблем загађености речног корита у Лапљем Селу и да га реше у што хитнијем року.

Попоповић у службеном обраћању, од председника Општине Приштина Шпенда Ахметија, шефа мисије ОЕБС-а на Косову Јана Братуа, амбасадора САД-а Филипа Коснета, амбасадора Немачке Кристијана Хелта, као и од амбасадора Мађарске, Француске и Словеније, тражи да својим ауторитетом утичу на одговорне за заштиту животне средине да предузму конкретне, законом обавезне мере, како би се спречиле негативне псоледице по здравље људи, као и по животну средину.

У допису, председник Општине Грачаница образложио је детаљно проблем као и резултате које је на терену установило одељење општинске инспекције. Наведене су и активности осталих органа за заштиту животне средине, које према речима Поповића, нису релевантне и нису довеле до решавања проблема.

Дуж тока реке Грачанке и даље се шири непријатан мирис толиког интензитета да изазива сметње код хроничних болесника и целокупног становништва.

А.Ћ.