fbpx

Oslobođen Milorad Zajić

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu Osnovnog suda u Peći kojom se Milorad Zajić(76) povratnik iz Kline,

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu Osnovnog suda u Peći kojom se Milorad Zajić(76) povratnik iz Kline, oslobođa odgovornosti za izvršenje krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništa, a usled nedostatka dokaza.

“Kako je juče saopštio novinarima advokat Dejan Vasić, Milorad Zajić je od strane Specijalnog tužilaštva u Prištini optužen da je kao pripadnik Vojske Jugoslavije učestvovao u sukobima kod sela Dišević u opštini Klina, kada su ubijena tri stara i paralizovana člana porodice Marmulaku.

Žalbeni sud je prihvatio stav odbrane i prvostepenog suda da tvrdnje svedoka kako je Milorad navodno viđen uniformisan i naoružan na mestu ubistva, ne mogu biti osnovi za utvrđenje njegove odgovornosti za krivično delo koje mu je stavljeno na tere”, ističe advokat Dejan A. Vasić i podeća da je Zajić uhapšen 19. marta 2018. godine kada je otišao da policiji prijavi da mu je opljačkana kuća. U kućnom pritvoru bio je do marta ove godine kada je prvostepenom presudom oslobođen optužbi. Inače , prema navodima predstavnika Srba iz opštine Klina, suštinski razlog lažnih optužbi protiv Zajića jeste namera Albanaca da se dokopaju njegove imovine , odnosno kuće u samoj Klini koju nije želeo da proda.

A.Ć.

%d bloggers like this: