Графити УЧК на Дому културе у Бабином Мосту

Графите УЧК, ноћас су непознате особе написале на Дому културе у Бабином Мосту, у Општини Обилић. Грађани су узнемирени, а у непосредној близини је и Основна школа „Милан Ракић“, чији је директор први и приметио графите и пријавио надлежним органима.

Тим поводом се огласио и директор Канцеларије Владе Србије за Коосво и Метохију, Марко Ђурић, оштро осудивши инцидент и узнемиравање, како је рекао, Срба на Косову и Метохији.

„Вандализовање Дома културе графитима УЧК показује колико су они далеко од културе и могућности да живе у заједници са било ким ко не дели њихове шовинистичке и расистичке погледе на свет. Не можемо се правити слепи и не закључити да овај инцидент и многи други пре њега, немају везе са свеопштом радикализацијом на Косову и Метохији и политичким успехом албанских екстремистичких снага на последњим изборима, који је очито дао ветар у једра најпримитивнијим и најекстремнијим друштвеним нагонима и охрабрење најагресивнијима. Упозоравам још једном екстремисте на Косову и Метохији да се не играју са безбедношћу наше деце и да не прете Србима, јер Србија ће умети да заштити свој народ од насиља и протеривања у сваком делу Косова и Метохије“, каже се у саопштењу Марка Ђурића.