fbpx

Delegacija Srpske liste sa Metjuom Palmerom: Srpska lista nikada nije bila deo problema

Делегација Српске листе са Метјуом Палмером

Delegacija Srpske liste je na sastanku sa specijalnim izaslanikom Stejtdepartmenta za Zapadni Balkan, Metjuom Palmerom ponovila

Delegacija Srpske liste je na sastanku sa specijalnim izaslanikom Stejtdepartmenta za Zapadni Balkan, Metjuom Palmerom ponovila svoj stav da Srpska lista nikada nije bila deo problema, već deo rešenja, uz puno uvažavanje interesa srpskog naroda, saopšteno je iz Informativne službe Srpske liste.

Metju Palmer se danas sastao i sa delegacijom Srpske liste, u kojoj su bili njen predsednik Goran rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić. Sastanku je prisustvovao i američki ambasador u prištini Filip Kosnet.

Kako se kaže u saopštenju, na sastanku je analizirana postizborna situacija na Kosovu i Metohiji, sa posebnim akcentom na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, u cilju smanjenja tenzija i očuvanja mira. Predstavnici Srpske liste su „predočili jasan stav da je potrebno najhitnije ukinuti takse i nastaviti dijalog, u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja“.

„Što se tiče učešća u vladi, mi u tu vladu pod ovakvim uslovima nećemo trčati, jer nama nisu potrebne funkcije zarad njih samih, već u cilju zaštite interesa srpskog naroda“, kaže se, između ostalog, u saopštenju i zaključuje:

Sa druge strane, Metju Palmer je podvukao da su SAD posebno zainteresovane za brzo formiranje vlade i što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i puno poštovanje vladavine prava, što će omogućiti razvoj ekonomije i bolji život svih građana.

%d bloggers like this: