Далибор Јевтић са делегацијом НАТО-а

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић, састао се данас са делегацијом НАТО-а коју је предводио заменик помоћника генералног секретара НАТО-а Џонатан Париш (Jonathan Parish). На састанку је разговарано о тренутној политичкој и безбедносној ситуацији на Косову, са посебним нагласком на недавно одржане параламентарне изборе, као и о дијалогу Београда и Приштине, каже се у саопштењу достављеном медијима. На састанку је закључено да је неопходно што пре створити услове за наставак дијалога.

Јевтић је Џонатана Париша упознао да је Срспка листа на недавно одржаним изборима освојила свих десет мандата у Парламенту Косова и истако да изборна воља народа мора да се поштује. Речено је да представници Српске листе треба да буду део процеса који ће се у будућности водити на Косову, јер су за то добили поверење свог народа.

Када је реч о безбедносној ситуацији истакнуто је од стране представника НАТО-а да је КФОР био и да ће и даље остати гарант мира и стабилности и констатовано да КФОР има највеће поверење од стране српског народа, када је у питању очување безбедног окружења на Косову, додаје се у саопштењу.

По Јевтићевим речима, начин на који је дошло до одлуке око трансформације КБС-а у оружане снаге, продубио је неповерење између народа и институција.

Подсећамо да је сутра тачно 20 година од формирања Косовских безбедносних снага.

А.М.