Dalibor Jevtić sa delegacijom NATO-a

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić, sastao se danas sa delegacijom NATO-a koju je predvodio zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO-a Džonatan Pariš (Jonathan Parish). Na sastanku je razgovarano o trenutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, sa posebnim naglaskom na nedavno održane paralamentarne izbore, kao i o dijalogu Beograda i Prištine, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima. Na sastanku je zaključeno da je neophodno što pre stvoriti uslove za nastavak dijaloga.

Jevtić je Džonatana Pariša upoznao da je Srspka lista na nedavno održanim izborima osvojila svih deset mandata u Parlamentu Kosova i istako da izborna volja naroda mora da se poštuje. Rečeno je da predstavnici Srpske liste treba da budu deo procesa koji će se u budućnosti voditi na Kosovu, jer su za to dobili poverenje svog naroda.

Kada je reč o bezbednosnoj situaciji istaknuto je od strane predstavnika NATO-a da je KFOR bio i da će i dalje ostati garant mira i stabilnosti i konstatovano da KFOR ima najveće poverenje od strane srpskog naroda, kada je u pitanju očuvanje bezbednog okruženja na Kosovu, dodaje se u saopštenju.

Po Jevtićevim rečima, način na koji je došlo do odluke oko transformacije KBS-a u oružane snage, produbio je nepoverenje između naroda i institucija.

Podsećamo da je sutra tačno 20 godina od formiranja Kosovskih bezbednosnih snaga.

A.M.