Зубин Поток: Највише улагања у развој туризма

У оквиру пројекта ,,Активни грађаниˮ, који спроводи Невладина организација Актив из Северне Митровице, уз подршку Олоф Палме Центра, у Зубином Потоку је 25. новембра одржана „софа одговорности“. „Софа одговорности“ је Активов бренд, односно концепт, чија је суштина да на једном месту, у неформалној атмосфери, окупи заинтересоване грађане и представнике локалне самоуправе, са циљем одржавања конструктивне расправе на различите теме, од важности за локално становништво.

Присутни грађани су имали прилику да директно поставе питања општинском представнику, где су питања била фокусирана на инвестиције у локалну инфраструктуру, као и на улагања у културне манифестације.

Представник Општине Зубин Поток је навео да су највећи пројекти тренутно посвећени развоју туризма, те да се у том смислу тренутно врши изградња хотела на језеру Газиводе, а знатна улагања у, сада већ незаобилазну туристичку атракцију, Via Ferrata-у.

Такође је наведено да се значајна средства улажу у побољшање путне инфраструктуре, реконструкцију прилазних путева који воде ка оближњим селима, уређиву уличног осветљења, побољшању стања постојећих спортских објеката. Као најсвежији пример ове врсте улагања истакнуто је отварање затвореног базена.

Грађани су били заинтересовани за завршетак Локалног омладинског центра у селу Вараге, као и за изградњу регионалне сигурне куће за жртве породичног насиља (која је плод међуопштинске сарадње четири северне општине).

На самом крају, представник Општине Зубин Поток је нагласио да грађани могу упутити своје захтеве личним доласком у општинске просторије и/или контактирањем општинских органа путем вебсајта ezubinpotok.com.