fbpx

Pšenica Slavoljuba Kostića meta vandala

трагови гума по тек изниклој пшеници показују да је неко намерно уништавао хлебно жито, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

трагови гума по тек изниклој пшеници показују да је неко намерно уништавао хлебно жито, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Nema mira za porodicu Slavoljuba Kostića iz Preoca. Posle krađe traktora i paljevine garaže pre nekoliko godina,

Nema mira za porodicu Slavoljuba Kostića iz Preoca. Posle krađe traktora i paljevine garaže pre nekoliko godina, jutros je nepoznati počinilac divljao automobilom po iznikloj pšenici na Kostićevoj njivi pored naselja Marigona. Po Kostićevim rečima, šteta je velika, a policija je izvršila uviđaj i obećala da će počinilac ubrzo biti pronađen.

Na njivi Slavoljuba Kostića iz Preoca, nepoznati vozač je “trenirao” izdržljivost svog automobila. Brojni tragovi guma po tek iznikloj pšenici pokazuju da je neko namerno uništavao hlebno žito koje Kostići godinama proizvode.

“Ne želim da prodam svoje imanje, redovno radim I na ovoj njivi je zasejana pšenica i vidite šta su uradili. Ne znam koji je razlog stvarno jer ni sa kim nemam ništa lose”, uzdišući priča Slobodan, koji u Preocu živi sa suprugom, sinom, snahom i dvoje unučadi.

Slavoljub Kostić: i na ovoj njivi je zasejana pšenica i vidite šta su uradili, foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

“Ovako nešto se prvi put dešava, ali sam imao drugih problema, 2002. godine su mi ukradene dve krave, posle sedam dana mi je ukraden traktor IMT 539, a nakon mesec dana mi je upaljena garaža, kada mi je izgoreo stari traktor, kukuruz i pšenica”, podseća Kostić na svoje muke i dodaje da počinioci krađe i paljevine nikada nisu pronađeni, iako je uredno obaveštavao policiju.

Policiju je obavestio i ovaj put, čim je primetio “oranje” svoje zasejane njive.

Slavoljub Kostić se nada da će ovaj put huligani biti otkriveni i da će moći na miru da nastavi da živi sa svojom porodicom i da obrađuje svoje imanje, foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

Ovo sada je čisto iživljavanje nad nama da ne možemo da živimo slobodno i da radimo. Ulažem u poljoprivredu, radim redovno, ali evo neko ne dozvoljava da mi to radimo. Prijavio sam odmah policiji, nešto posle devet sati, odmah su došli i rekli mi da su to neki monstrumi koji gaze hleb. Policajci su obećali da će da tragaju i da će da dođu u Marigonu da provere na nadzornim kamerama”, završava svoju priču Slobodan Kostić, nadajući se da će ovaj put huligani biti otkriveni i da će moći na miru da nastavi da živi sa svojom porodicom i da obrađuje svoje imanje.

Kostić ponavlja da ne želi da proda svoju očevinu.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: