Адријана Хоџић присуствовала софи одговорности у Северној Митровици

Невладина организација Актив из Северне Митровице, у сарадњи са Општином Северна Митровица одржала је 29. новембра „софу одговорности“. „Софа одговорности“ је Активов бренд, односно концепт, чија је суштина да на једном месту, у неформалној атмосфери, окупи заинтересоване грађане и представнике локалне самоуправе, са циљем одржавања конструктивне расправе на различите теме, од важности за локално становништво.

Основа тема овог састанка била је размена искуства у побољшању рада локалне самоуправе, али и идентификовање решења у општини Северна Митровица. Грађани Северне Митровице разговорали су са представницима општине Северне Митровице око проблема са којима се свакодневно суочавају, као што су проблеми са водом, одржавање лифтова, постављање семафора испред техничке школе, фафаседе, паркинг места, изградњи азила за псе.

У опуштајућој атмосфери, Министарка локалне самоуправе и администрације Адријана Хоџић је истакла да јој је задовољство да присуствује на оваким састанцима где ће директно од грађана чути који проблем њих муче и да ће општина покушати да се ти исти проблеми што пре реше. Она је навела је да се о овим проблемима треба разговарати и на јавним расправа које се одржавају у Северној Митровици.

Током састанка своје излагање је имала и Љиљана Милић, председница инвалида рада у Северној Митровици, која је питала зашто су власници продавница у улици Kраља Петра I (код Бериљске зграде) тезге са производима поставили на самом тротоару и да ли постоји решење да се са тог места изместе аутомобили који се паркирају чак и на самом тротоару, јер особе са инвалидитетом са великим потешкоћама ту могу да пролазе. Хоџићева је напоменула да ће послати инспекцију, како би се проблем што пре решио.

На крају састанка је речено да све захетеве које грађани имају могу писменим путем до 10. децембра доставити председавајућем СО Северна Митровица, како би и Скупштина Општине била упозната са тим.