fbpx

Ambasada SAD: Ne revizionizmu, ali i selektivnom procesuiranju na osnovu političke orijentacije ili nacionalne pripadnosti

„Zapaljiva retorika i revizionizam su neprihvatljivi, ali upozoravamo i protiv selektivnog procesuiranja govora na osnovu političke orijentacije

„Zapaljiva retorika i revizionizam su neprihvatljivi, ali upozoravamo i protiv selektivnog procesuiranja govora na osnovu političke orijentacije ili pripadnosti zajednici“, saopštili su danas iz Ambasade SAD u Prištini.

„Sloboda govora je dugo oslonac principa demokratije. Ovonedeljni događaji služe kao još jedan podsetnik koliko je bitno da se Kosovo i Srbija vrate za pregovarački sto i ponovo usmere energiju na buduću normalizaciju odnosa“, navodi se u kratkom saopštenju ambasade.

Podsećamo, u četvrtak je bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova i funkcioner Srpske liste, Ivan Todosijević, osuđen prvostepenom odlukom Osnovnog suda u Prištini, na 2 godine zatvora zbog „podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“, a zbog izjave u kojoj je, između ostalog, naveo da je „Račak izmišljen“.

Izvor: KoSSev
%d bloggers like this: