fbpx

Za Kostića, Fransoa Gauruel i prijatelji

За Костића, Франсоа Гауруел и пријатељи, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

За Костића, Франсоа Гауруел и пријатељи, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Francuz Fransoa Gauruel, veliki prijatelj srpskog naroda sa Kosova i Metohije, zajedno sa svojim prijateljima, poslao je novčanu pomoć Slavoljubu Kostiću

Francuz Fransoa Gauruel, veliki prijatelj srpskog naroda sa Kosova i Metohije, zajedno sa svojim prijateljima, poslao je novčanu pomoć Slavoljubu Kostiću iz Preoca, posle teksta objavljenom na našem portalu da je Kostiću uništena pšenica na njivi koja se nalazi u blizini naselja Marigona. „Ne šaljemo milostinju, naprotiv, želim da pomognem ljudima koji rade i žive od svog rada“, poručuje Fransoa.

Donaciju Fransoa Gauruela, Kostiću je uručio njegov prijatelj Ljubiša Đuričić iz Velike Hoče, poznat po svojim brendiranim vinima „Duša Metohije“.

„Ja hvala Bogu, nisam siromašan, radimo i imamo sve što nam treba, ali veliko hvala na ovom gestu. Sve što je poslao prijatelj iz Francuske, biće uloženo u kupovinu neke od priključnih mašina, kako bismo mogli i dalje da nastavimo da obrađujemo svoje imanje“, rekao je Kostić, koji obrađuje sedam hektara zemlje, zahvalivši se prijateljima srpskog naroda širom sveta.

 

Ljubiša Đuričić, vinar iz Velike Hoče, poznat širom Evrope, ukartko je ispričao koliko Fransoa voli srpski narod uopšte, a posebno na Kosovu i Metohiji i koliko želi da im pomogne da opstanu na ovim prostorima:

„On je uvek spreman na akciju, spreman da animira svoje prijatelje, ne samo na prikupljanju donacija, već i da pomogne da se intenzivira proizvodnja na ovim prostorima, kao i da se obezbedi tržište za naše proizvode“, istakao je Đuričić.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: