fbpx

Devetnaest godina Radija Kim

фото: Радио Ким

фото: Радио Ким


Pre devetnaest godina na današnji dan zvanično je počeo sa radom Radio Kim. Emitovanje televizijskog programa započeto je 2013. godine.

Pre devetnaest godina na današnji dan zvanično je počeo sa radom Radio Kim. Emitovanje televizijskog programa započeto je 2013. godine.

RTV Kim je nezavisna radio i tv stanica koja je tokom svi ovih godina, zahvaljujući brzini izveštavanja, prisustvu događajima i profesionalnom pristupu novinarstvu, postao prepoznatljiv, kako na Kosovu, tako i šire.

Uprkos teškim uslovima rada, ovaj medij je tokom 19 godina izrodio brojne novinare i postao svojevrsna novinarska škola.

„Naš medij, eto, puni devetnaest godina postojanja i rada, neprestano dajući primer kako nezavisno novinarstvo može i mora da funkcioniše i u teškim uslovima, i uprkos pritiscima. Ovim povodom želim da izrazim zahvalnost našim urednicima, novinarima i snimateljima, koji su istrajali u ovom časnom poslu, kao i svima koji su naš rad pomogli i podržali jer su u Radio-televiziji Kim prepoznali kvalitet“, izjavio je direktor RTV Kim Isak Vorgučić.

Radio Kim je nastao kao potreba da javnost na pravi način izveštava o svim događajima na Kosovu, kazala je urednica informativnog programa Zorica Vorgučić.

„Radio Kim se od samog osnivanja trudio da bude profesionalan i nezavisan medij, i tako istrajava svih ovih devetnaest godina. Ova medijska kuća je izrodila veliki broj novinara, snimatelja, montažera, bio je i ostao svojevrsna novinarska škola i odavde su odlazili pravi profesionalci u ovom poslu. Mi ćemo i dalje obavljati svoj posao profesionalno uprkos brojnim poteškoćama sa kojima se suočavamo svih ovih godina“, kazala je Vorgučićeva.

Emitovanje programa Radio Kim započeto je uz podršku Eparhije raško-prizrenske i tadašnjih Kancelarija Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade i Nemačke, od kojih su pojedine ostale naši glavni donatori.

Zalaganjem Kim radija, osnovana je i razvijena mreža dopisništava sa cele teritorije Kosova gde je Radio Kim, jedna od vodećih članica mreže KOSMA.

%d bloggers like this: