Ненад Арсић негирао кривицу

Фото: РТС/PrtSc

На данашњем припремном претресу, пред Основним судом у Приштини, оптуженом Ненаду Арсићу из Чаглавице је прочитана оптужница од стране специјалног тужиоца Дрите Хајдари, док се оптужени изјаснио да није крив, потврдио Контакт Плус радију, адвокат Дејан А. Васић.

Арсић се терети да је са другим припадницима српске полиције 1999. године у приштинском насељу Емшир малтретирао двојицу албанских цивила, да их је наводно тукао, на силу терао да пију алкохол и певају српске родољубиве песме.

Арсићев адвокат, Дејан Васић, каже да су наводи оптужнице засновани на исказима двојице оштећених који су Ненада видели у то време у свом дворишту.

„Са становишта одбране, изјаве саслушаних сведока су на неки начин некозистентне и у несагласности, тек пред судом ће моћи да се утврди коначна и тачна истина. Оно што је једино неспорно, је да су ти људи заиста за време рата злостављани и онај ко је то урадио, би требало да одговара. Међутим, мој брањеник, сигуран сам да за то није крив и очекујем да ће до краја овог поступка и суд потврдити ово моје становиште.“

Суд је оставио одбрани рок од 30 дана, како би на оптужницу упутила приговоре, као и приговоре на доказе, додаје Васић.

„Ја ћу то своје право искористити и тек након што суд буде решио о овом приговору, моћи ће да се настави са овим предметом, ако буде било наставка.“

Ненад Арсић из Чаглавице, ухапшен је 22. октобра на прелазу Мердаре и тренутно се налази у притвору у Подујеву.

Извор: РадиоКонтактПлус