Нова кућа за Максимовиће из Добротина

Осмочланој породици Максимовић из Добротина кључеве нове куће данас је уручио председник Општине Грачаница Срђан Поповић. Са Поповићем је био и председник Удружења Срба са КиМ из Београда Драгослав Лазић.

За осмочлану социјално угрожену породицу Дејана Максимовића из Добротина од данас ће услови живота бити бољи и лепши, јер ће се из преко сто година старе и трошне куће, без воде и купатила, уселили у нову, коју им је, на основу Социјалне карте изградила Општина Грачаница, саопштава Информативна служба Општине Грачаница.

Домаћин Драган истиче да су сада срећни, јер коначно имају нормалан кров над главом.

„Много нам значи, ово је велики тренутак и дан, могу да кажем сан који смо сањали. Сами не бисмо могли ово да урадимо, хвала председнику Поповићу и Удружењу. Сада имамо купатило и воду, ово су нормални услови за живот“, каже Драган.

Срђан Поповић је истакао да ће локална самоуправа наставити са програмом помоћи угроженим породицама, а да ће у тим плановима приоритет бити вишечлане породице.

„Као што смо и обећали, породица Максимовић ће зиму дочекати у новом дому. Ова кућа је саграђена захваљујући Удружењу Срба са КиМ које је организовало хуманитарно вече. Општина Грачаница се прикључила овој иницијативи и резултат је нова кућа у којој ће ова породица започети свој нови живот“, казао је Поповић.

Удружење Срба са КиМ из београда је почетком године у Београду, за породицу Максимовић, организовало донаторску вечеру.

„Ми смо те вечери, у складу са нашим могућностима, прикупили новчани прилог у износу од 170.000 динара. Тим поводом данас смо овде заједно дошли и тај износ уручили породици, да у оквиру свог домаћинства купе ствари које су им неопходне за опремање куће“, казао је Лазић.

Кућа за породицу Максимовић трећа је од шест кућа, која је средствима Општине Грачаница изграђена за породице из социјалне категорије. У нове куће до сада су су се уселиле породице Станојевић из Лапљег Села, Симић из Кишнице, а до краја године кључеве новог дома добиће и породице Максимовић из Ливађа, Симић из Лепине и Марковић из Сушице.

А.М.