fbpx

Nova kuća za Maksimoviće iz Dobrotina

Osmočlanoj porodici Maksimović iz Dobrotina ključeve nove kuće danas je uručio predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Osmočlanoj porodici Maksimović iz Dobrotina ključeve nove kuće danas je uručio predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović. Sa Popovićem je bio i predsednik Udruženja Srba sa KiM iz Beograda Dragoslav Lazić.

Za osmočlanu socijalno ugroženu porodicu Dejana Maksimovića iz Dobrotina od danas će uslovi života biti bolji i lepši, jer će se iz preko sto godina stare i trošne kuće, bez vode i kupatila, uselili u novu, koju im je, na osnovu Socijalne karte izgradila Opština Gračanica, saopštava Informativna služba Opštine Gračanica.

Domaćin Dragan ističe da su sada srećni, jer konačno imaju normalan krov nad glavom.

„Mnogo nam znači, ovo je veliki trenutak i dan, mogu da kažem san koji smo sanjali. Sami ne bismo mogli ovo da uradimo, hvala predsedniku Popoviću i Udruženju. Sada imamo kupatilo i vodu, ovo su normalni uslovi za život“, kaže Dragan.

Srđan Popović je istakao da će lokalna samouprava nastaviti sa programom pomoći ugroženim porodicama, a da će u tim planovima prioritet biti višečlane porodice.

„Kao što smo i obećali, porodica Maksimović će zimu dočekati u novom domu. Ova kuća je sagrađena zahvaljujući Udruženju Srba sa KiM koje je organizovalo humanitarno veče. Opština Gračanica se priključila ovoj inicijativi i rezultat je nova kuća u kojoj će ova porodica započeti svoj novi život“, kazao je Popović.

Udruženje Srba sa KiM iz beograda je početkom godine u Beogradu, za porodicu Maksimović, organizovalo donatorsku večeru.

„Mi smo te večeri, u skladu sa našim mogućnostima, prikupili novčani prilog u iznosu od 170.000 dinara. Tim povodom danas smo ovde zajedno došli i taj iznos uručili porodici, da u okviru svog domaćinstva kupe stvari koje su im neophodne za opremanje kuće“, kazao je Lazić.

Kuća za porodicu Maksimović treća je od šest kuća, koja je sredstvima Opštine Gračanica izgrađena za porodice iz socijalne kategorije. U nove kuće do sada su su se uselile porodice Stanojević iz Lapljeg Sela, Simić iz Kišnice, a do kraja godine ključeve novog doma dobiće i porodice Maksimović iz Livađa, Simić iz Lepine i Marković iz Sušice.

A.M.

%d bloggers like this: