Максимовићима из Ливађа додељени кључеви нове куће

Председник општине Грачаница уручио је данас породици Максимовић из Ливађа кључеве новоизграђене куће.

Немања и Виолета Максимовић из Ливађа млади су брачни пар, који је пре месец дана добио прву бебу, малог Димитрија. Ова млада српска породица наредне недеље уселиће се у нову кућу коју им је на основу Социјалне карте становања изградила Општина Грачаница, саопштава општинска инфо служба.

„Определи смо се да овде живимо и стварамо породицу. За сада је ту Димитрије, здравље, биће још деце“, рекао је Немања Максимовић.

Његова супруга Виолета захвалила се Општини Грачаница и председнику Поповићу што су им, како је казала, дали шансу за нови почетак и нови живот.

Кључеве новог дома данас им је уручио председник ове локалне самоуправе Срђан Поповић.

„Драго ми је да смо помогли младом брачном пару који је скоро добио принову, што значи да су се определили за будућност у нашој општини, што нам је посебно битно. Драго ми је да ће мали Димитрије зиму дочекати у новом и топлом дому, а што се тиче Општине Грачаница, ми ћемо са програмом збирњавања породица наставити и наредне године“, истакао је Поповић.

Кућа за Максимовиће четврта је од шест изграђених у овој години за социјално угрожене породице. Наредне седмице биће додељени кључеви и за преостале две куће. Кућа је повришене 62 квадрата и састоји се од дневног боравка са трпезаријом, две спаваће собе, ходника и купатила.

Данашњем уручењу кључева присуствовали су и директори општинских одељења за урбанизам и здравство Дејан Јовановић и Александар Поповић.