Zapaljen automobil Slavka Simića

Славко Симић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Славко Симић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


U Leposaviću je noćas zapaljen automobil Slavka Simića, javlja KoSSev. Paljenje su osudili kancelarija za KiM i Srpska lista.

U Leposaviću je noćas zapaljen automobil Slavka Simića, javlja KoSSev. Paljenje su osudili kancelarija za KiM i Srpska lista.

 „Dana 9.januara 2020. u 00:25 u Leposaviću, u ulici Milana Radulovića Krcuna došlo je do požara na putničkom automobilu marke pežo crne boje, KM registarskih oznaka. Automobil je u vlasništvu S.S. (1984), a bio je parkiran u nedovršenoj garaži ispred zgrade u kojoj vlasnik stanuje“, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović.

Paljenje automobila, kako javlja KoSSev, po odluci tužioca okarakterisano je kao „izazivanje opšte opasnosti“.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, oštro je osudila ovaj čin.

„Paljenje automobila člana predsedništva Srpske liste Slavka Simića u Leposaviću je kukavički akt onih koji veruju da se na ovaj način može otupiti volja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da se bori za svoja prava i opstanak. Činjenica da se ovo dogodilo u Leposaviću, na krajnjem severu Kosova i Metohije, trebalo bi da bude poruka da borci za prava srpskog naroda nisu nigde bezbedni i da su im život i imovina ugroženi gde god da se nalaze“, kaže se između ostalog u saopštenju direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića, koji poziva predstavnike Srpske liste na uzdržanost, a nadležne organe da hitno pronađu i kazne odgovorne, kako se navodi u saopštenju „ za napad na jednog od najistaknutijih i najboljih srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji“.

I Srpska lista je reagovala na paljenje automobila potprdsednika Skupštine Kosova i načelnika Kosovskomitrovačkog okruga u sistemu Republike Srbije.

„Brutalni i mučki napad na člana predsedništva Srpske liste Slavka Simića, paljenjem njegovog porodičnog automobila, je napad na sve slobodne Srbe na Kosovu i Metohiji koji se bore za opstanak srpskog naroda. Ovo zlodelo je najbolji primer strašnih pritisaka kojima su izloženi predstavnici srpskog naroda koji stoje u odbrani interesa našeg naroda i naše države Srbije na Kosovu i Metohiji“, piše u saopštenju i ističe da su „napadi na istaknute predstavnike srpskog naroda koji se hrabro bore svakoga dana su izgleda cena koju su nam skrojili u Prištini neprijatelji i njihovi poltroni“.