fbpx

Završna reč Ise Mustafe: Ili dogovor ili objava da dogovora nema

Иса Мустафа и Аљбен Курти

Posle današnjeg sastanka predsedništva Demokratskog saveza Kosova, predsednik ove stranke Isa Mustafa je rekao da se do kraja nedelje dogovor

Posle današnjeg sastanka predsedništva Demokratskog saveza Kosova, predsednik ove stranke Isa Mustafa je rekao da se do kraja nedelje dogovor sa Pokretom Samoopredeljenje mora postići ili da se objavi da je on nemoguć.

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, posle sastanka predsedništva stranke na čijem je čelu, naglasio je da je u stalnom kontaktu sa Aljbinom Kurtijem i da se do kraja nedelje moraju sastati, kako bi odlučili da li će napraviti koalicioni sporazum ili ne.

Mustafa je rekao da i stranka i on lično, ostaju posvećeni radu na sporazumu i da to čine, poštujući volju građana.

„Čuli ste izjavu predsedništva. Mi ostajemo posvećeni radu na sporazumu, ali sporazumu koji poštuje volju građana iskazanu na oktobarskim izborima. Smatramo da bi sporazum trebalo da ima uravnoteženu vladu i jednaku odgovornost dveju strana, u skladu sa poverenjem koje su nam građani dali “, kaže on.

Isa Mustafa je takođe istakao da Pokret Samoopredeljenje treba pažljivo da „prouči“ predlog Demokratskog saveza koji je poslat pre nekoliko dana.

„Dali smo predlog za koji mislimo da je veoma izbalansiran i mislimo da se prema njemu u Samoopredeljenju treba odnositi s posebnom pažnjom. Treba ostati otvoren da sednemo da razgovaramo, ali moramo to da uradimo do kraja ove nedelje, ili da sklopimo sporazum ili da utvrdimo da nema uslova da se sporazum sklopi. Ovo su naši čvrsti stavovi, ma koliko smo voljni da zaključimo sporazum“, zaključio je Mustafa.

Podsećamo, Hašim Tači je juče (20.01.2020.) dao mandat Aljbinu Kurtiju, koji ima 15 dana da sastavi novu vladu.

A.Ć.
%d bloggers like this: