fbpx

Spram Đurića u Berlinu službenici kosovskog Ministarstva infrastrukture

Фото: КоССев

Фото: КоССев


Kosovsku delegaciju u današnjim pregovorima sa Beogradom o železničkom saobraćaju predvode službenici kosovskog Ministarstva infrastrukture,

Kosovsku delegaciju u današnjim pregovorima sa Beogradom o železničkom saobraćaju predvode službenici kosovskog Ministarstva infrastrukture, Đem Veselji i (Xhemë Veseli), direktor Odeljenja za drumski prevoz, i Ram Ćupeva (Ramë Qupeva), direktor Odeljenja za putnu infrastrukturu, javlja Koha.

Odlukom kosovskog ministra infrastruktura, Palja Ljekaja, predvodnik tima biće Veselji, dok će Ćupeva biti član. Sam Veselji moći će da traži pomoć drugih službenika i savetnika.

Sa druge strane pregovaračkog stola, kako je sinoć u emisiji Hit Tvit na TV Pink potvrdila premijerka Ana Brnabić, naći će se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

Pregovore o uspostavljanju železničke linije Beograd – Priština najavili su u petak predsednik Aleksandar Vučić i specijalni izaslanik predsednika SAD za mirovne pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel.

Pregovori pod pokroviteljstvom Grenela održavaju se u ambasadi SAD u Berlinu, a uloga dosadašnjih pokrovitelja, konkretno kancelarije visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost, u javnosti za sada nije vidljiva.

Izvor: KoSSev
%d bloggers like this: