fbpx

Hašim Tači: Pod rukovodstvom SAD, pozitivan dogovor sa Srbijom

Prvi put po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država Hašim Tači se obratio javnosti, rekavši da pod rukovodstvom predsednika Trampa i

Prvi put po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država Hašim Tači se obratio javnosti, rekavši da pod rukovodstvom predsednika Trampa i ambasadora Grenela, Srbija i Kosovo mogu doći do dogovora koji će, kako je istakao, omogućiti međusobno priznanje.

Na panelu o istraživanju javnog mnjenja o inicijativi za osnivanje Komisije za istinu i pomirenje, Hašim Tači je ponovio da bi trebalo da ljudi znaju šta se dogodilo tokom rata. Tači je takođe naglasio da je međunarodna zajednica propustila da kazni odgovorne za, kako je rekao, genocid na Kosovu.

Kosovo je posvećeno postizanju trajnog mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije, koji treba da dovede do recipročnog priznanja i učlanjenja Kosova u Ujedinjene nacije, kao i da ubrza put ka NATO-u i EU, dodao je kosovski predsednik i kratko prokomentarisao sastanak sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem u Vašingtonu.

„Sastanak od pre dva dana u Beloj kući između predsednika dveju država, Kosova i Srbije, verujem da je sastanak za postizanje pozitivnog obrta i da će se pod rukovodstvom Sjedinjenih Američkih Država i rukovodstvom predsednika Trampa, dinamikom i mudrošću ambasadora Grenela, postići sporazum u bliskoj budućnosti. Ovaj trenutak moraju da iskoriste obe strane“, naveo je između ostalog Hašim Tači.

A.M.
%d bloggers like this: