Косовска влада није данас донела одлуку о укидању такси

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Иако је премијер Косова Аљбин Курти најавио да ће ове недеље његова влада донети одлуку о делимичном укидају такси на српску и робу из Босне и Херцеговине, то се није десило. На данашњој седници која је почела са пола сата закашњења и пре које новинари који извештавају на српском нису имали измењени дневни ред на српском језику, усвојен је програм рада владе, изабрани нови привремени чланови борда Телекома и Трепче, али и поништене још неке од одлука бивше владе Рамуша Харадинаја.

Иако је косовски премијер Аљбин Курти обећао да ће одлука Владе о делимичном укидању такси на српску и робу з Босне и Херцеговине бити донета ове недеље, то се није десило још увек. На данашњој петој седници Владе на коју је премијер каснио пола сата и пре које није било измењеног дневног реда за новинаре који извештавају на српском, није било ни речи о таксама.

Влада је усвојила програм рада у којем се у последњој тачки наглашава да ће дијалог са Србијом водити управо Курти и његов кабинет, уз посредовање Европске уније. Програм ће ове недеље бити достављен на јавну расправу.

На седници су именовани и привремени чланови управних одбора Трепче и Телекома. На ове одлуке је раговала министарка админстрације локалне самоуправе Емилија Реџепи, замоливши министарку економије Розету Хајдари и премијера да убудуће воде рачуна да у управним одборима буду заступљени представници, како је рекла „свих народа“. Курти је одговорио да су то само привремени органи, али да ће се сви грађани Косова подједнако поштовати.

Ни после ове пете седнице Владе Косова није било никаквих изјава за медије.

А.Ћ.