Granični prelazi sa Albanijom zatvorene su danas u 06.00 časova

Прелаз Морина, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Прелаз Морина, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Odlukom albanske vlade, kao mera predostrožnosti protiv koronavirusa, granice sa Kosovom će biti zatvorene do 15. marta u 24 sata,

Odlukom albanske vlade, kao mera predostrožnosti protiv koronavirusa, granice sa Kosovom će biti zatvorene do 15. marta u 24 sata, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje granicama Kosova, javlja Gazeta ekspres.

„Nacionalni centar za upravljanje granicama će vas obavestiti o: merama koje su preduzele vlasti Republike Albanije u pogledu pograničnog saobraćaja u Republiku Albaniju. Počevši od 13.03.2020. godine u 06:00 , zabranjen je ulaz na teritoriju Republike Albanije svim građanima / vozilima Kosovo. Dozvoljena su samo zdravstvena / prva pomoć, komercijalna vozila (ona koja prevoze robu) i državna vozila. Ova mera će trajati do 15.03.2020. U 24.00 “, kaže se u najavi.

U Albaniji je do sada registrovano 23 slučaja korona virusa, jedna osoba je umrla, dok na Kosovu nema zaraženih, javlja Zavod za javno zdravlje, ali i ministar zdravstva Arben Vitia i Vlada Kosova.

A.Ć.