fbpx

Sastanak Kurtija i Tačija bez zajedničke izjave

Фото: ГрачаницаОнлајн

Фото: ГрачаницаОнлајн


Dvočasovni sastanak između kosovskog predsednika i premijera, Hašima Tačija i Aljbina Kurtija, završen je bez zajedničke izjave za medije,

Dvočasovni sastanak između kosovskog predsednika i premijera, Hašima Tačija i Aljbina Kurtija, završen je bez zajedničke izjave za medije, a na posebnim konferencijama obojica su izjavili da je razgovor bio konstruktivan i da su razgovarali o svim temama koje su važne za Kosovo i njegove građane.

Aljbin Kurti je rekao da je sa Tačijem razgovarao o svemu, posebno o dijalogu sa Srbijom, takozvanom mini šengenu, oko koga se, kako je rekao, slažu, ali nije iznosio detalje razgovora.

Hašim Tači je sastanak nazvao sadržajnim i ponovio da samo zajedničkim i jedinstvenim delovanjem predstavnika institucija, ali i sa opozicijom, Kosovo može da napreduje.

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

„Postoji više stvari oko kojih se naši stavovi približavaju nego što nas razdvajaju, a najvažnije je da moramo da očuvamo prijateljske odnose sa SAD. Verujem da će Vlada Kosova doneti brze i jasne odluke. Siguran sam da ćemo za stolom biti ujedinjeni i nastupati jednoglasno“, rekao je Tači.

A.Ć.
%d bloggers like this: