Дом културе Грачаница: Култура у доба короне

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Дом културе у Грачаници, у тренуцима изолације и ограниченог кретања, поручује да је уз културу лакше пребродити све недаће. Саопштење запослених у Дому културе, преносимо у целости.

Поштовани пријатељи,

Дом културе „Грачаница“ направио је за вас програм културних садржаја за овај период ограниченог кретања и ванредног стања под називом „Култура у доба Короне“.

Почели смо у уторак изложбом „Јесен у Призрену“, а синоћ, у среду, наставили програм дечијом представом „Игра“ у режији Бошка Бошкова. Ова два програма уживо смо преносили преко странице Дома културе „Грачаница“ на друштвеној мрежи Фејсбук и њих је пратило око 7.000 људи.

Сваким радним даном нудићемо различите садржаје овим редоследом:

Понедељак је дан за музичке догађаје и препоруке, објављиваћемо концерте у нашој организацији (симфонијски оркестар РТС-а испред Грачанице, БИГ Бенд, фестивал „Медимус“ из Призрена…)

Уторак је дан за изложбе и сликарство. Тренутно можете погледати изложбу „Јесен у Призрену“, сваког уторка из фундуса наше галерије уредник и наши сликари одабраће за вас дела по једног савременог сликара Косова и Метохије.

Среда је дан за позоришне представе, првенствено намењене деци. Оне ће се играти без публике или ћемо вам из наше архиве понудити снимке представа нашег АП „Јанићије Поповић“ које су извођене у Осојану, Ораховцу, Великој Хочи, Косовском Поморављу…

Четвртак је биоскопски и филмски дан у Грачаници. Не можемо вам понудити премијере најновијих филмских остварења због забране окупљања, али смо у могућности да вам препоручимо један од најбољих избора филмова које је направио режисер Милутин Петровић у својој књизи „52 идеална филмска викенда“. Само да не потраје толико!

Петак је дан књижевних и трибинских програма. Организоваћемо и емитоваћемо уживо књижевне часове и трибине. Понудићемо наше програме посвећене култури у гету и условима изолације. Уредници књижевних програма препоручиће за вас књиге за читање.

Пишите нам о томе шта би сте још желели да имате и како можемо да вам помогнемо на адресу domkulturegracanica@gmail.com или путем наше фејсбук странице https://www.facebook.com/domkulturegracanica/