Dom kulture Gračanica: Kultura u doba korone

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Dom kulture  u Gračanici, u trenucima izolacije i ograničenog kretanja, poručuje da je uz kulturu lakše prebroditi sve nedaće.

Dom kulture u Gračanici, u trenucima izolacije i ograničenog kretanja, poručuje da je uz kulturu lakše prebroditi sve nedaće. Saopštenje zaposlenih u Domu kulture, prenosimo u celosti.

Poštovani prijatelji,

Dom kulture „Gračanica“ napravio je za vas program kulturnih sadržaja za ovaj period ograničenog kretanja i vanrednog stanja pod nazivom „Kultura u doba Korone“.

Počeli smo u utorak izložbom „Jesen u Prizrenu“, a sinoć, u sredu, nastavili program dečijom predstavom „Igra“ u režiji Boška Boškova. Ova dva programa uživo smo prenosili preko stranice Doma kulture „Gračanica“ na društvenoj mreži Fejsbuk i njih je pratilo oko 7.000 ljudi.

Svakim radnim danom nudićemo različite sadržaje ovim redosledom:

Ponedeljak je dan za muzičke događaje i preporuke, objavljivaćemo koncerte u našoj organizaciji (simfonijski orkestar RTS-a ispred Gračanice, BIG Bend, festival „Medimus“ iz Prizrena…)

Utorak je dan za izložbe i slikarstvo. Trenutno možete pogledati izložbu „Jesen u Prizrenu“, svakog utorka iz fundusa naše galerije urednik i naši slikari odabraće za vas dela po jednog savremenog slikara Kosova i Metohije.

Sreda je dan za pozorišne predstave, prvenstveno namenjene deci. One će se igrati bez publike ili ćemo vam iz naše arhive ponuditi snimke predstava našeg AP „Janićije Popović“ koje su izvođene u Osojanu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Kosovskom Pomoravlju…

Četvrtak je bioskopski i filmski dan u Gračanici. Ne možemo vam ponuditi premijere najnovijih filmskih ostvarenja zbog zabrane okupljanja, ali smo u mogućnosti da vam preporučimo jedan od najboljih izbora filmova koje je napravio režiser Milutin Petrović u svojoj knjizi „52 idealna filmska vikenda“. Samo da ne potraje toliko!

Petak je dan književnih i tribinskih programa. Organizovaćemo i emitovaćemo uživo književne časove i tribine. Ponudićemo naše programe posvećene kulturi u getu i uslovima izolacije. Urednici književnih programa preporučiće za vas knjige za čitanje.

Pišite nam o tome šta bi ste još želeli da imate i kako možemo da vam pomognemo na adresu domkulturegracanica@gmail.com ili putem naše fejsbuk stranice https://www.facebook.com/domkulturegracanica/