У централној Србији 171 заражених, на Косову 28

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

<em>Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн</em>

Најновији подаци Министарства здравља Србије показују да се број заражених од корона вируса попео на 171, док је на Косову регистровано 28 заражених.

Најновији подаци Министарства здравља Србије показују да се број заражених од корона вируса попео на 171, док је на Косову регистровано 28 заражених. Нови случајеви заражених на Косову, регистровани су у Урошевцу (1), Приштини (2) и Ђаковици (1).

И Влада Србије и Влада Косова пооштравају мере у циљу спречавање ширења заразе.

Од 20 часова се обуставља јавни градски превоз на територији Србије, а та забрана се не односи се на такси превоз, путничка возила и превоз за запослене. Грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове од 3 до 8 часова ујутру, ради куповине намирница или лекова, а за све особе млађе од 65 година, период забране кретања мења се за суботу када ће кретање бити забрањено од 20.00 до 3 часа ујутру. Такође, забрањује се рад свих објеката и локала унутар тржних центара изузев самопослуга, продавница хране и апотека, као и боравак у свим парковима и на јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт, вечерас од 20 часова. Забрањује се јавно окупљање у затвореном простору, а у затвореном простору не може боравити више од пет особа.

На Косову је такође забрањено јавно окупљање, па више неће бити ни конференција за медије, а такође је забрањен и боравак у парковима и у излетиштима.

Наш портал се придружује позивима стручњака и моли грађане, посебно оне најстарије да не излазе из кућа и да поштују све мере које су прописали стручњаци и надлежни органи.

ОСТАНИ КОД КУЋЕ!

А.Ћ.