U centralnoj Srbiji 171 zaraženih, na Kosovu 28

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Najnoviji podaci Ministarstva zdravlja Srbije pokazuju da se broj zaraženih od korona virusa popeo na 171, dok je na Kosovu registrovano 28 zaraženih.

Najnoviji podaci Ministarstva zdravlja Srbije pokazuju da se broj zaraženih od korona virusa popeo na 171, dok je na Kosovu registrovano 28 zaraženih. Novi slučajevi zaraženih na Kosovu, registrovani su u Uroševcu (1), Prištini (2) i Đakovici (1).

I Vlada Srbije i Vlada Kosova pooštravaju mere u cilju sprečavanje širenja zaraze.

Od 20 časova se obustavlja javni gradski prevoz na teritoriji Srbije, a ta zabrana se ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zaposlene. Građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, radi kupovine namirnica ili lekova, a za sve osobe mlađe od 65 godina, period zabrane kretanja menja se za subotu kada će kretanje biti zabranjeno od 20.00 do 3 časa ujutru. Takođe, zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka, kao i boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport, večeras od 20 časova. Zabranjuje se javno okupljanje u zatvorenom prostoru, a u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba.

Na Kosovu je takođe zabranjeno javno okupljanje, pa više neće biti ni konferencija za medije, a takođe je zabranjen i boravak u parkovima i u izletištima.

Naš portal se pridružuje pozivima stručnjaka i moli građane, posebno one najstarije da ne izlaze iz kuća i da poštuju sve mere koje su propisali stručnjaci i nadležni organi.

OSTANI KOD KUĆE!

A.Ć.