Општина Грачаница у акцији спречавања ширења епидемије вируса COVID-19

Омладинског савета и локални волонтери посетили су социјално угрожене породице и старачка домаћинства у Липљану и Рабовцу, како би им допремили пакете са основним животним намирницама.

Одлуком Кризног штаба за ванредне ситуације локална самоуправа у Грачаници спроводи појачане хигијенске мере у борби против корона вируса. У протеклим данима, дезинфиковане су здравствене и образовне институције, установе културе, јавне површине, као и површине испред јавних објеката.

Сутра ће бити настављена дезинфекција преосталих стамбених зграда на територији општине Грачаница, поручују из локалне самоуправе.

Такође, саопштено је да је седам породица из Липљана и Рабовца добило брашно, зејтин и остале животне намирнице.

Током протекле недеље, волонтери Омладинског савета у сарадњи са Кризним штабом, опремљени маскама и рукавицама у циљу заштите, посетили су старачка домаћинства на територији општине Грачаница.

Они су током посете утврдили чињенично стање и направили списак неопходних намирници које ће у наредном периоду допремити старачким домаћинствима.

Општина Грачаница позива своје суграђане да се придржавају упутства за заштиту од корона вируса.

Кризни штаб и Општина Грачаница још једном апелују на мештане, посебно на старије суграђане да се придржавају и следе упутства надлежних и да излазе само у крајњој нужди.