Министарство за заједнице и повратак под слоганом „Да живот победи“, помаже угроженом становништву

У 18 општина на Косову, под слоганом „Да живот победи“, Министарство за заједнице и повратак је тренутно покренуло опсежну акцију расподеле 10,8 тона основних животних намерница, уз 7.497 комада средстава за хигијену (у 300 пакета). Помоћ је обезбеђена за 907 најугроженијих особа, саопштено је из Министарства за заједнице и повратак.

Криза са којом се свет тренутно суочава услед пандемије корона-вируса (COVID-19), ујединила је многе институције, организације и људе добре воље који су спремни да се хуманим акцијама боре против ове невидљиве пошасти. Мере заштите од пандемије које је Влада прописала за грађане додатно отежавају свакодневни живот, а поготово погађају најрањивије међу нама, а то су: повратници, угрожена интерно-расељена лица која живе у колективним центрима, корисници социјалне помоћи, старије особе, особе са инвалидитетом, самохрани родитељи и изоловани припадници невећинских заједница. Зато је акција „Да живот победи“ усмерена на управо ове категорије становништва, којима је помоћ најпотребнија“, каже се у саопштењу Информативне службе Министарства за заједнице и повратак.

Акција „Да живот победи“ се спроводи у сарадњи са општинама, уз поштовање свих прописаних мера заштите за представнике Министарства за заједнице и повратак и волонтере који учествују у расподели 300 пакета помоћи. Општине које су обухваћене овом акцијом су: Исток, Каменица, Клокот, Клина, Пећ, Призрен, Ораховац, Липљан, Обилић, Вучитрн, Штрпце, Гњилане, Грачаница, Витина, Урошевац, Ранилуг, Партеш и Ново Брдо.

Министарство за заједнице и повратак позива све институције, организације и грађане да се прикључе заједничкој акцији јер, како се закључује у саопштењу, „једино солидарни можемо одговорити невидљивом непријатељу данашњице под именом COVID-19“, уз поруку

„Да живот победи!“