fbpx

Ministarstvo za zajednice i povratak pod sloganom „Da život pobedi“, pomaže ugroženom stanovništvu

U 18 opština na Kosovu, pod sloganom „Da život pobedi“, Ministarstvo za zajednice i povratak je trenutno pokrenulo opsežnu akciju raspodele

U 18 opština na Kosovu, pod sloganom „Da život pobedi“, Ministarstvo za zajednice i povratak je trenutno pokrenulo opsežnu akciju raspodele 10,8 tona osnovnih životnih namernica, uz 7.497 komada sredstava za higijenu (u 300 paketa). Pomoć je obezbeđena za 907 najugroženijih osoba, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

Kriza sa kojom se svet trenutno suočava usled pandemije korona-virusa (COVID-19), ujedinila je mnoge institucije, organizacije i ljude dobre volje koji su spremni da se humanim akcijama bore protiv ove nevidljive pošasti. Mere zaštite od pandemije koje je Vlada propisala za građane dodatno otežavaju svakodnevni život, a pogotovo pogađaju najranjivije među nama, a to su: povratnici, ugrožena interno-raseljena lica koja žive u kolektivnim centrima, korisnici socijalne pomoći, starije osobe, osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji i izolovani pripadnici nevećinskih zajednica. Zato je akcija „Da život pobedi“ usmerena na upravo ove kategorije stanovništva, kojima je pomoć najpotrebnija“, kaže se u saopštenju Informativne službe Ministarstva za zajednice i povratak.

Akcija „Da život pobedi“ se sprovodi u saradnji sa opštinama, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite za predstavnike Ministarstva za zajednice i povratak i volontere koji učestvuju u raspodeli 300 paketa pomoći. Opštine koje su obuhvaćene ovom akcijom su: Istok, Kamenica, Klokot, Klina, Peć, Prizren, Orahovac, Lipljan, Obilić, Vučitrn, Štrpce, Gnjilane, Gračanica, Vitina, Uroševac, Ranilug, Parteš i Novo Brdo.

Ministarstvo za zajednice i povratak poziva sve institucije, organizacije i građane da se priključe zajedničkoj akciji jer, kako se zaključuje u saopštenju, „jedino solidarni možemo odgovoriti nevidljivom neprijatelju današnjice pod imenom COVID-19“, uz poruku

„Da život pobedi!“

%d bloggers like this: