“Унапређење укључивања дипломаца из мањинских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову“

Невладина организација „Центар за мир и толеранцију“ (ЦПТ) из Грачанице, објављује конкурс за нови циклус програма “Унапређење укључивања дипломаца из мањинских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову“, за дипломиране студенте из редова невећинских заједница, са територија општина Грачаница, Ранилуг, Партеш, Ново Брдо, Клокот, Штрпце, Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић са циљем да подржи  професионални развој припадника тих заједница на Косову.

Циљ пројекта је да унапреди вештине дипломаца из српске и осталих мањинских заједница, оспособљавајући их да као јавни службеници стручно и ефикасно функционишу у јединицама локалних самоуправа и/или институцијама централних власти.

Програм се заснива на обављању стручне праксе (стажирање) и обликован је да одговори стварним потребама институција локалне администрације на Косову, што се у овом случају посебно односи на десет Општина са српском већином. Кроз интерактивно учење, кандидати ће прикупљати информације о реалним потребама администрације локалне управе, а у исто време имати задатак да одговоре на потребе становништва.

Више на линку.