Komandant KFOR-a sa gradonačelnicima Severne i Južne Mitrovice na glavnom ibarskom mostu: Građani poštujte preporuke lekara i institucija

Komandant KFOR-a Mikele Risi i gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice, Goran Rakić i Agim Bahtiri,

Komandant KFOR-a Mikele Risi i gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice, Goran Rakić i Agim Bahtiri, obratili su se građanima sa glavnog ibarskog mosta. Događaj nije bio najavljen za sve medije.

„Gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice znaju da je situacija sa koronavirusom veoma ozbiljna ovde. Situacija je veoma ozbiljna na Balkanu, u drugim delovima Evrope i u celom svetu. Siguran sam da će svi stanovnici Mitrovice pratiti veoma, veoma pažljivo pravila i restrikcije koje su propisale institucije Kosova, kao i dvojice gradonačelnika“, rekao je komandant KFOR-a u svom obraćanju medijima koji su bili na mostu.

Kako bi zajedno uspeli, trebalo bi da se prate sve preporuke kosovskog ministarstva zdravlja, rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri.

„Pozivam sve građane Mitrovice, kako sa severa, tako i sa juga, da budu oprezni, jer postoji veliko kretanje sa obe strane grada i da zajedno poštuju preporuke centralnih institucija. Pozovite sve da poštuju vreme i ograničeno kretanja zato što je to jedini način da se pobedi u ovom ratu“, rekao je Bahtiri.

„Ovaj virus koji hara svetom, na žalost, nije zaobišao ni nas. Ovo zlo ne prepoznaje nikave administrativne, verske, niti nacionalne granice. Zato pozivam sve građane da preuzmu odgovornost i da prvo, čuvajući sebe, sačuvaju sve oko sebe. Činjenice govore da ovaj virus napada uglavnom starije ljude. Međutim, podaci govore drugačije. Ni mladi nisu zaštićeni od ovog virusa. Podaci govore da su oni najčešće prenosioci ovog virusa“, rekao je Rakić i pozvao građane da se pridržavaju preporuka koje daju lekari i Krizni štab, kako bi sačuvali živote. Rakić je takođe pozvao građane da ostanu kod kuće.

Večerašnje obraćanje nije bilo najavljeno za sve medije, a KFOR je podelio saopštenje o akcijama KFOR-a u ciilju sprečavanja epidemije virusa COVID-19 novinarima koji su bili na mostu