Командант КФОР-а са градоначелницима Северне и Јужне Митровице на главном ибарском мосту: Грађани поштујте препоруке лекара и институција

Командант КФОР-а Микеле Риси и градоначелници Северне и Јужне Митровице, Горан Ракић и Агим Бахтири, обратили су се грађанима са главног ибарског моста. Догађај није био најављен за све медије.

„Градоначелници Северне и Јужне Митровице знају да је ситуација са коронавирусом веома озбиљна овде. Ситуација је веома озбиљна на Балкану, у другим деловима Европе и у целом свету. Сигуран сам да ће сви становници Митровице пратити веома, веома пажљиво правила и рестрикције које су прописале институције Косова, као и двојице градоначелника“, рекао је командант КФОР-а у свом обраћању медијима који су били на мосту.

Како би заједно успели, требало би да се прате све препоруке косовског министарства здравља, рекао је у свом обраћању градоначелник Јужне Митровице, Агим Бахтири.

„Позивам све грађане Митровице, како са севера, тако и са југа, да буду опрезни, јер постоји велико кретање са обе стране града и да заједно поштују препоруке централних институција. Позовите све да поштују време и ограничено кретања зато што је то једини начин да се победи у овом рату“, рекао је Бахтири.

„Овај вирус који хара светом, на жалост, није заобишао ни нас. Ово зло не препознаје никаве административне, верске, нити националне границе. Зато позивам све грађане да преузму одговорност и да прво, чувајући себе, сачувају све око себе. Чињенице говоре да овај вирус напада углавном старије људе. Међутим, подаци говоре другачије. Ни млади нису заштићени од овог вируса. Подаци говоре да су они најчешће преносиоци овог вируса“, рекао је Ракић и позвао грађане да се придржавају препорука које дају лекари и Кризни штаб, како би сачували животе. Ракић је такође позвао грађане да остану код куће.

Вечерашње обраћање није било најављено за све медије, а КФОР је поделио саопштење о акцијама КФОР-а у цииљу спречавања епидемије вируса COVID-19 новинарима који су били на мосту