Ускрс по Грегоријанском календару без окупљања у црквама

фото: pixabay/Couleur

<font size="2"><em>фото: pixabay/Couleur</em></font><hr />

Ускрс по Грегоријанском календару прославља се данас, без окупљања у црквама и само у најужем породичном кругу због пандемије вируса COVID-19.

Ускрс по Грегоријанском календару прославља се данас, без окупљања у црквама и само у најужем породичном кругу због пандемије вируса COVID-19. Честитке католичкој цркви и верницима који данас славе, упутили су косовски званичници.

Ускрс је свима који данас славе, честитао директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, позивајући вернике да се у празничним данима подсете универзалних хришћанских вредности

„Празник над празницима и његова порука су средишње место хришћанске вере. Ускрс је симбол победе живота над смрћу, а истином новог рађања у нама увек и изнова васкрсавају наша вера, љубав и нада“, поручио је између осталог Ђурић

”Радујући се победи живота над смрћу, желим да вас радост Васкрса крепи и оснажује. Христово васкрсење поручује у свом јединственом значењу да сви истрајемо у афирмацији добра, не губећи наду да нам предстоје бољи дани“, поручио је у честитки министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић је пожелео да грађани празник прославе у разумевању и толеранцији, у кругу своје породице.

“У тешком времену и појавом епидемије са којом се бори цео свет и све вере и нације, најнеопходније нам је да радост Васксра обележимо поштујући меру социјалног дистанцирања, у кругу своје породицом, како би заједнички изашли из ове ситуације. Нека вам Ускрс у домове донесе добро здравље, љубав и снагу. Искрено верујем да ћемо заједно, уз Божју помоћ, пребродити сва искушења, те да ће нам и овај Ускрс бити путоказ за бољу будућност. Само заједно уз несебично разумевање и солидарношћу можемо постићи много за добробит наше општине”, закључио је Поповић.

Ускрс су честитали и председник, премијер у оставци и председница Скупштине Косова, Хашим Тачи, Аљбин Курти и Вјоса Османи.