На северу Косова од корона вируса оболело 49 особа, у Србији 4.054, на Косову 362

Илустрација фото: pixabay/fernandozhiminaicela

У централној Србији је данас умрло пет особа, па је од почетка епидемије корона вируса умрло 85 људи, а регистровано још 424 оболеле особе, па се број инфицираних повећао на 4.054 . До сада је тестирано 20.958 особа, а проценат смртности је 2,09%, речено је данас на редовној конференцији за медије у Београду.

Први пацијент оболео од корона вируса на северу Косова је излечен, а данас је регистровано још четири нова случаја, тако да је укупан број оболелих достигао 49. То је речено на данашњој конференцији за медије коју су одржали председник Скупштине општине Зубин Поток Немања Јакшић и епидемиолог др Александар Антонијевић.

Још увек нема информације да ли је стигао резултат жене из Грачанице која је са симптомима који подсећају на вирус COVID-19 примљена јуче у Клиничко болнички центар Приштина у Грачаници, а што је написао на свом фејсбук профилу директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

Подсећамо да је од почетка епидемије корона вируса, у српским срединама јужно од Ибра, до сада регистрована једна особа.

На Косову је од вируса COVID-19 оболело 362 особе, 59 су излечене, а умрло је осморо људи.

А.Ћ.