Бесиан Мустафа: Регистровани пољопривредни произвођачи могу да раде на имањима у време забране

Бесиан Мустафа, десно, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Министар пољопривреде, шумарства и руралног развоја одлазеће косовске владе, Бесиан Мустафа, написао је на свом фејсбук профилу да је на његов захтев дозвољено да пољопривредници који имају регистрована газдинства могу да раде на својим имањима

„Распоред кретања за индивидуалне пољопривреднике који имају идентификациони број фарме (НИФ) само за рад на њиховим фармама биће од 06:00 до 20:00. Пољопривредници са НИФ бројем ће слободно радити на својим фармама и кретати се од општине до општине, само да би обавили неопходне пољопривредне радове, осим када су у жариштима инфекције“, написао је Мустафа, нагласивши да пољопривредници морају да имају код себе потврду о слободи кретања коју ће попунити власник газдинства.

„Потврда о слободном кретању може се преузети на веб страници Министарства пољопривреде. Да би се кретали, запослени морају увек имати код себе копију потврде о слободном кретању, попуњену и потписану од стране власника газдинства, копију потврде о регистрацији, анекс 1 регистрације (податке о запосленом у регистрованом газдинству) и личну карту“, нагласио је одлазежи министар пољопривреде, шумарства и руралног развоја.

А.Ћ.