Лончар и Витиа о ситуацији на терену и сарадњи Београда и Приштине у борби против коронавируса

ФОТО: Марко Ђурић/Твитер
Министар здравља Србије, Златибор Лончар, разговарао је данас на видео конференцији са косовским министром здравља, Арбеном Витиом,

Министар здравља Србије, Златибор Лончар, разговарао је данас на видео конференцији са косовским министром здравља, Арбеном Витиом, са којим је разменио виђења ситуације у вези са коронавирусом на терену, потврдила је данас амбасада Италије на Косову.

Данас је Италија била домаћин видео конференције уз учешће КФОР-а између министра здравља Србије, Златибора Лончара и министра здравља Косова, Арбена Витие, посвећеног хитној ситуацији са COVID-19 на Западном Балкану.

Италијански амбасадор у Приштини, Никола Орландо, у објави на Твитеру, поздравио је посвећеност министара здравља „у превазилажењу дистанце и фокусирању на здравље свих грађана као приоритету“.

Током ове видео конференције, обе стране су размениле мишљења о ситуацији на терену и разговарале о мерама за борбу против пандемије, потврдила је и амбасада Италије у Београду, преноси Тањуг.

Дискусију, коју је пратио КФОР, такође је обележила важност сарадње у циљу ефикасног спречавања ширења COVID-19 у региону.

Видео конференцији присуствовао је и директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

Извор: КоССев