На Косову од корона вируса оболело 387 особа, грађанима дозвољено кретања 90 минута, распоред се мења сваког трећег дана

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

По најновијим подацима Института за јавно здравље у Приштини, на Косову је од корона вируса оболело 387 особа, излечено је 66, а умрло је осморо људи.

Данас су ступиле на снагу нове мере Министарства здравља Коосва, којима се грађанима дозвољава кретање од 90 минута током дана како би обавили куповину или административне послове. Забрањује се вожња аутомобилима у градовима, али није појашњено да ли то значи и путовање од села до села, која нису у карантину.

Пољопривредници ће моћи уз дозволу општинских одељење за пољопривреду да буду на својим имањима од 08:00 – 20:00 часова, само уколико раде неке пољопривредне радове. Такође, уз специјалну дозволу, здравствени и јавни радници, као и полиција и ватрогасци, могу се кретати без временског ограничења. Новинарима није потребна никаква дозвола и они могу обављати свој посао, а са собом морају имати новинарску легитимацију и лична документа, као и заштитну опрему.

На слици испод је распоред кретања грађана, на основу претпоследњег броја свог личног броја из личне карте, који нажалост није преведен на српски језик.