Објављен позив за пријем 75 лекара и 200 медицинских сестара у радни однос на Косову

Канцеларија за КиМ позвала је незапослене лекаре и медицинске сестре-техничаре да се пријаве на конкурс за пријем у радни однос на неодређено време који је расписало Министарство здравља Србије на територији Косова. Као што је и претходно најављено – конкурс је расписан за 75 лекара и 200 медицинских сестара-техничара.

„Ради сузбијања и спречавања ширења заразне болести COVID-19 и заштите становништва од те болести у време трајања ванредног стања у Републици Србији здравствене установе из Плана мреже здравствених установа примиће у радни однос на неодређено време неопходне здравствене раднике (докторе медицине и медицинске сестре-техничаре) по хитном поступку, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Поручују да ће на неодређено време, а у складу са Наредбом министра здравља Србије, у КБЦ Косовска Митровица бити примљено 45 лекара и 120 медицинских сестара-техничара, у ЗЦ Гњилане 15 лекара и 40 медицинских сестара-техничара, у КБЦ Приштина у Грачаници 15 лекара и 40 медицинских сестара-техничара.

Формулар као и више информација о условима за заснивање радног односа, можете пронаћи овде.

Конкурс је отворен до понедељка, 27. априла.

Извор: КоССев