Objavljen poziv za prijem 75 lekara i 200 medicinskih sestara u radni odnos na Kosovu

Kancelarija za KiM pozvala je nezaposlene lekare i medicinske sestre-tehničare da se prijave na konkurs za prijem u radni odnos

Kancelarija za KiM pozvala je nezaposlene lekare i medicinske sestre-tehničare da se prijave na konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vreme koji je raspisalo Ministarstvo zdravlja Srbije na teritoriji Kosova. Kao što je i prethodno najavljeno – konkurs je raspisan za 75 lekara i 200 medicinskih sestara-tehničara.

„Radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 i zaštite stanovništva od te bolesti u vreme trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji zdravstvene ustanove iz Plana mreže zdravstvenih ustanova primiće u radni odnos na neodređeno vreme neophodne zdravstvene radnike (doktore medicine i medicinske sestre-tehničare) po hitnom postupku, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Poručuju da će na neodređeno vreme, a u skladu sa Naredbom ministra zdravlja Srbije, u KBC Kosovska Mitrovica biti primljeno 45 lekara i 120 medicinskih sestara-tehničara, u ZC Gnjilane 15 lekara i 40 medicinskih sestara-tehničara, u KBC Priština u Gračanici 15 lekara i 40 medicinskih sestara-tehničara.

Formular kao i više informacija o uslovima za zasnivanje radnog odnosa, možete pronaći ovde.

Konkurs je otvoren do ponedeljka, 27. aprila.

Izvor: KoSSev