Претучен власник РТВ Пулс из Шилова испред општине Косовска Митровица

Упозоравамо читаоце да садржај и фотографије могу да буду узнемирујући, ФОТО: РТВ Пулс

При покушају да као власник приватне компаније „Пулс инжињеринг“ преда документацију за тендер у вези са јавном набавком за изградњу стамбених зграда у Косовској Митровици, власника Ненада Миленковића данас су пред непосредан улазак у општину напала, како тврди, четворица маскираних нападача и претукла. Миленковић је задобио ударце по глави и другим деловима тела и поседује лекарски налаз након што му је указана помоћ, укључујући и зашивање. Поднеће кривичну пријаву, а републичкој комисији за јавне набавке приговор и жалбу за сумњу у малверзације од стране општине Косовска Митровица.

У питању није био медијски посао већ намера да се пријави на конкурс за јавну набавку изградње стамбених објеката на подручју Косовске Митровице, казао је Миленковић у разговору за КоССев, након лекарског прегледа и санирања повреда, а приликом доласка у полицијску станицу ради давања изјаве.

„Данас око 09:30 сам пословно био до општине Косовска Митровица. Покушао сам да дођем до писарнице да доставим документа. Међутим, чим сам изашао из аута, сачекала су ме, односно видео сам још из аута нека лица да су ме чекала. Сачекала су ме четворица маскираних нападача. Одузели су ми та документа. Почели су да ме бију рукама и ногама по телу глави и пар пута су ме, наглас док су ме тукли, питали – ко те послао и зашто си дошао“ – казао је.

Иако каже да се све догодило испред саме зграде, односно улаза, тврди да није нико реаговао.

Миленковић није могао да препозна нападаче јер су били, како наводи, маскирани, али тврди их је „сигурно послао неко из општине“. Штавише, на рачун општине изнео је још озбиљније оптужбе:

„Сама општина Косовска Митровица је криминализована и овим су тиме и доказали. Све тендере и јавне набавке дају блиским фирмама и не дозвољавају да ико осим њих ради. Овим су данас и то јавно ставили до знања свима нама да док су они ту, не може нико осим њих и њихових фирми“.

Миленковић је обавестио полицију која је убрзо дошла и одвела га у болницу.

У Косовској полицији су такође за КоССев потврдили напад на Миленковића.

Упозоравамо читаоце да садржај и фотографије могу да буду узнемирујући, ФОТО: РТВ Пулс

Они са друге стране наводе да је, према прелиминарним подацима, нападнута новинарска екипа РТВ ‘Пулс’ из Шилова.

„Јутрос око 09:37, полицијска станица Север обавештена је да је у близини објекта Привременог органа Косовска Митровица, иза аутобуске станице, нападнута телевизијска екипа. Након десетак минута, дошле су полицијске патроле и оне су ступиле у контакт са новинарском екипом. Истражни полицајац и форензичари извршили су увиђај. Једно лице се жалило на извесне повреде па смо га пребацили до здравственог центра ради дијагностике. Ово су само почетни подаци, али даља истрага је у току и показаће шта се заиста догодило, мотиве разлоге и остало, евентуално и починиоце, пошто су они за сада непознати“, казао је портпарол Косовске полиције за регион Север, поручник Бранислав Радовић.

На питање да прокоментарише изјаву коју нам је Миленковић претходно дао да он није био на новинарском задатку, већ да је као власник приватне пословне компаније желео да преда пројектну документацију на општински тендер, Радовић наводи:

„Постоје неке индиције, не могу да прејудицирам док не добијем службени извештај. То јесу заиста новинари, али да је разлог боравка у овом граду сасвим други (индиције). Међутим саопштићу тек када се заврши истрага јер у овом тренутку док разговарамо, изјаве и других лица се узимају с обзиром на то да их је било више па ће тачне околности да се утврде и то ћу саопштити“.

ФОТО: РТВ Пулс

Такође није могао да потврди да су нападачи били маскирани.

Иако се догађај десио ујутру, до објављивања вести у поподневним сатима нисмо успели да добијемо одговор и коментар од председника Привременог органа општине Косовска Митровица Александра Спирића, која се још увек није огласила. На више позива нашег портала такође се није јавио, нити одговорио на писане поруке.

На основу Миленковићевог сведочења, слична ситуација у вези са предајом тендера и физичких напада догодила се и и пре пет година, када је, како је тада посведочио за наш портал, нападнут такође на улазу у општину и при покушају да преда тендерску документацију, али овог пута у Зубином Потоку, власник грађевинске фирме „Грађевинар Зупче“, Владимир Веселиновић.

Веселиновићу је тада приликом напада и отета тендерска документација, а он је тада такође оптужио тадашњег градоначелника Стевана Вуловића за организацију напада, који је демантовао наводе.

Извор: КоССев