18. маја 2021.

Александар Спирић: Осуђујем свако насиље и покушај да се јучерашњи напад доведе у везу са Општином Косовска Митровица

Косовска Митровица, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Косовска Митровица, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


“Најоштрије осуђујем сваки напад и осуђујем свако насиље, без обзира на то ко су жртве или починиоци тог злодела.

“Најоштрије осуђујем сваки напад и осуђујем свако насиље, без обзира на то ко су жртве или починиоци тог злодела. И не само то, већ захтевам од надлежних органа да одговорне пронађу и процесуирају“, поручио је председник Привременог органа општине Косовска Митровица, Александар Спирић дан касније након што су четворица маскираних нападача напала директора РТВ Пулс, Ненада Миленковића.

Спирић је оценио „апсолутно срамним нападе на Општину Косовска Митровица и покушај да се на било који начин јучерашњи инцидент доведе у везу са нашом институцијом која у овим временима настоји да буде на услузи свим грађанима, а посебно оним најугроженијим“.

„Сам инцидент, по изјавама надлежних, десио се ван просторија наше институције“, навео је Спирић.

Председник ПО Општине Косовска Митровица у свом саопштењу подсећа јавност на то да јучерашњи случај има више непознаница о којима одговор мора дати истрага.

Јавност жели да упозна са тим да је због спречавања ширења корона вируса, Завод за јавно здравље донео одлуку којом се препоручују да општинске службе не раде у згради општине од 7 до 12 сати, у периоду од 24.4. до 30.4., с обзиром на то да се у то време врши дезинфекција просторија, јер, како наводи Спрић, „имају једног запосленог код кога је доказан коронавирус“.

Такође, Спирић додаје да у поменуто време (период који спомиње Миленковић, када је покушао да преда тендерску документацију – прим. Аут.) општина није могла да пружа услуге грађанима у просторијама општине, да су службе општине радиле на терену, а да је он био у посети градилишту на коме се врши градња станова за грађане “Самачког блока”.

Недопустив напад било кога на српске институције лажима

Спирић је поновио захтев да се овај случај подробно испита, али и да свако покаже одговорност за изговорене речи.

„У тренутку када све институције дају свој максимум у борби против корона вируса, апсолутно је недопустиво да било ко напада на српске институције паушалним оценама и лажима“, оцењује Спирић.

Са друге стране, нагласио је да управо ова установа у овим временима има огромну одговорност по питању подршке грађанима.

„Без обзира на ове беспризорне нападе и клевете, општина ће наставити да буде сервис грађана и пружа подршку свима у борби против корона вируса“, закључује се у саопштењу председника Привременог органа.

Подсећамо да је при покушају, како је сам рекао, преда документацију за тендер у вези са јавном набавком за изградњу стамбених зграда у Косовској Митровици, Ненада Миленковића јуче пред непосредан улазак у општину напала, како тврди, четворица маскираних нападача и претукла.

Миленковић је том приликом задобио ударце по глави и другим деловима тела и поседује лекарски налаз након што му је указана помоћ, укључујући и зашивање.

„Данас око 09:30 сам пословно био до општине Косовска Митровица. Покушао сам да дођем до писарнице да доставим документа. Међутим, чим сам изашао из аута, сачекала су ме, односно видео сам још из аута нека лица да су ме чекала. Сачекала су ме четворица маскираних нападача. Одузели су ми та документа. Почели су да ме бију рукама и ногама по телу и глави и пар пута су ме, наглас док су ме тукли, питали – ко те послао и зашто си дошао“, казао је Миленковић јуче за КоССев.

Миленковић је изнео тешке оптужбе на рачун општине Косовска Митровица, тврдећи да „неко из општине стоји иза напада“.

Извор: Коссев
А.М.