КП: Напад на власника РТВ Пулс – „наношење лаких телесних повреда“ и „уништење имовине“

Упозоравамо читаоце да садржај и фотографије могу да буду узнемирујући, ФОТО: РТВ Пулс

<font size="2"><em>Упозоравамо читаоце да садржај и фотографије могу да буду узнемирујући, ФОТО: РТВ Пулс</em></font><hr />

Косовска полиција саопштила је нове детаље о случају који се догодио јуче испред зграде општине Косовска Митровица када је нападнут

Косовска полиција саопштила је нове детаље о случају који се догодио јуче испред зграде општине Косовска Митровица када је нападнут власник РТВ Пулса из Шилова, Ненад Миленковић и његов колега Ц.Г. (1984). Случај је класификован као „лаке телесне повреде“ и „уништење или оштећење имовине“, починиоци за сада нису познати, потврдио је за КоССев, портпарол Косовске полиције за регион Север, поручник Бранислав Радовић.

„Дана 27.04. око 09:40 у улици Лоле Рибара у Митровици, испред општине Митровица од стране непознатих особа извршен је напад на Србе, иначе раднике ТВ Пулс Шилово из Гњилана“, казао је Радовић.

Радовић је потврдио наводе које је Миленковић изнео јуче у изјави за КоССев, да је оштећени дошао да преда понуду за тендер за изградњу стамбених објеката.

„Власник Пулс-а из Шилова, у својству одговорног лица, дошао је да преда понуду за учествовање на тендеру за изградњу стамбених зграда у Митровици. Директор и запослени у ТВ Пулс у датом тренутку, нису били у новинарској улози, већ су као представници предузећа Пулс које је иначе регистровано и за грађевинске радове, дошли да предају тендерску документацију, која им је отета“, казао је Радовић.

Том приликом су нападнути од стране непознатих лица, а двојица су упућена у Здравствени центар Митровица на преглед, где су им констатоване лаке телесне повреде, додао је Радовић.

Осим оштећених, у овом случају су и два сведока М.С (1989) и М.С. (1981), сви мушкарци са Косова.

Потврдио је уједно да је оштећено и путничко возило НИСАН беле боје, регистарских ознака КС и да је поломљено стакло на задњим левим вратима.

Возило је у власништву РТВ Пулса.

О случају је обавештен тужилац за тешка кривична дела, који је наложио да се случај преда Општем одељењу Основног тужилаштва у Митровици.

Предмет је у надлежности ПС Митровица Север и случај се даље истражује.

Како је јуче Миленковић рекао за КоССев, четири маскирана нападача претукла су га испред општине Косовска Митровица, где се упутио да као власник приватне компаније „Пулс инжињеринг“ преда документацију за тендер у вези са јавном набавком за изградњу стамбених зграда у Косовској Митровици. Изнео је оптужбе на рачун општине рекавши да је сигуран да је неко из ове институције „послао нападаче“.
Навео је да ће поднети кривичну пријаву, а републичкој комисији за јавне набавке приговор и жалбу за сумњу у малверзације од стране општине Косовска Митровица.
Током јучерашњег дана, напад на Миленковића осудила су медијска удружења, ОЕБС на Косову и у Бечу, Канцеларија за Косово и Метохију, захтевајући од надлежних органа да најхитније утврде чињенице и околности везане за овај догађај и пронађу одговорне и утврде мотиве, а данас се огласио и председник Привременог органа општине Косовска Митровица, Александар Спирић и Независна ТВ Мрежа, чији је РТВ Пулс део.
Извор: КоССев