fbpx

Hašim Tači dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu

Авдулах Хоти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Авдулах Хоти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Hašim Tači je dao mandata Avdulahu Hotiju iz Demokratskog saveza Kosova da može da formira novu vladu.

Hašim Tači je dao mandata Avdulahu Hotiju iz Demokratskog saveza Kosova da može da formira novu vladu. Hoti ima 15 dana rok da podnese predlog sastava svog kabineta Skupštini Kosova na glasanje.

Na današnjoj konferenciji za medije, kosovski predsednik Hašim Tači je doneo dekret kojim daje mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.

 „Danas sam dobio pismo od predsednika Demokratskog saveza Kosova, gospodina Ise Mustafe putem kojeg je on potvrdio da ispunjava sve ključne kriterijume za stvaranje nove Vlade, obuhvatajući i kriterijum obezbeđivanja parlamentarne većine za novu Vladu. U skladu sa ovim pismom, upravo sam dekretirao g. Avdullaha Hotija kao nominovanog za novog premijera Vlade Republike Kosovo“, rekao je Tači, naglasivši da je sve urađeno u skladu sa Ustavom Kosova i demokratskim poretkom.

Tači je takođe naglasio da veruje da će u kosovskj politici preovladati razum, odmerenost i zrelost i da, kako je rekao, niko ne treba da tvrdi da drugim nedemokratskim metodama može da osvoji ili održi vlast.

A.M.
%d bloggers like this: