Косовска влада сменила директора управе цивилног ваздухопловства

Фото: КоССев

Одлуком косовске владе смењен је директор Косовске управе цивилног ваздухопловства, Есет Бериша (Berisha), због „кршења професионалних дужности“, саопштила је косовска влада синоћ након своје тридесете седнице.

„Г. Бериша је израдио и потписао интерни Правилник АЦЦ-а у супротности са законом, деградирао је руководећи кадар без оцене учинка, истовремено је имао друге плаћене дужности и учинио је ризик Влади Републике Косово слањем на арбитражу“, саопштено је из косовске владе, пренела је Коха.

У међувремену је иманован Арианит Исљами за вршиоца дужности генералног директора Косовске управе цивилног ваздухопловства, до добијања препоруке министарства за инфраструктуру и животну средину за именовање новог директора, додаје се.

Како је претходно јавила Коха, Бериша је отпуштен на предлог вршиоца дужности косовског премијера, Аљбина Куртија.

Из владе наводе да је именовање Берише за генералног директора од почетка „представљало сукоб са законом“, те да је управо због тога влада одлучила да га смени.

Подсетимо, Бериша је у јануару месецу ове године у Берлину потписао у име Косова писмо о намерама о увођењу авио-линије Београд Приштина, док је у име Србије писмо потписао државни секретар Министарства привреде, Милун Тривунац.

После овог споразума, потписана су и писма о намерама о изградњи аутопута и отварању железничке линије на истој релацији.

Одмах затим, косовски премијер Аљбин Курти је саопштио да званичници Косова који су потписали писма о намерама нису имали одобрење нове Владе Косова да то ураде. Нагласио је да је реч о званичницима које је овластио министар из претходне владе, те да је цео преговарачки процес обављен претходно.

Извор: КоССев