fbpx

Mali: Počinju onlajn prijave za 100 evra

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Prijavljivanje za pomoć države svim punoletnim građanima u iznosu od 100 evra počelo je danas, rekao je ministar finansija Siniša Mali,

Prijavljivanje za pomoć države svim punoletnim građanima u iznosu od 100 evra počelo je danas, rekao je ministar finansija Siniša Mali, prenosi B92.

Naime, na internet adresi idp.trezor.gov.rs u 6 časova jutros je proradio sajt za onlajn prijavljivanje građana za ovu pomoć.

Prilikom prijavi građani će davati sledeće podatke – broj lične karte i matični broj, kao i ime banke u kojoj već imaju račun, ili u kojoj žele da im se otvori namenski račun.

„U petak 15. krenuće sa radom i kol centar, a broj telefona će biti objavljen u medijima“, naveo je ministar i reko da u petak kreće i automatska isplata 100 evra za penzionere i one koje primaju socijalnu pomoć.

Prijava traje do 5. juna, a isplate će ići sukcesivno, na svakih pet dana će se isplaćivati.

„Ovo je veoma lepa i važna vest i pozivam građane da se prijave“, rekao je ministar Mali.

Naveo je da je za ovo izdvojeno oko 60 milijardi dinara u budžetu, a prošle nedelje su i isplaćene minimalne zarade koje je država obećala kao pomoć.

„Ovde se radi o paketu ekonomskih mera za privredu, a ova konkretno je upućena ka svim građanima“.

Kako je rekao, jedan razlog za ove mere je ekonomski, a drugi psihološki, kako bi pokazali da je država ekonomski jaka i ponudli dozu optimizma.

„Mi smo se pre dva dana vratili na međunarodnom finansijsko tržište, londonsku berzu. Apsolutno je bilo potrebno da se izađe na tržište“, naveo je Mali.

Govorio je i o pomoći MMF-a rekavši da oni mogu da pomognu, ali i da je cena njihove pomoći veća nego na tržištu kapitala.

„Hoćemo da Srbija bude na nuli ili u plusu na kraju godine i da budemo prva zemlja u Evropi po stopi rasta“, zaključio je ministar.

Izvor: B92/KoSSev
%d bloggers like this: