Др Златан Елек именован за в.д. директора Здравственог центра КМ

Доктор Златан Елек/ ФОТО: КоССев Косовска Митровица

Одлуком Владе Србије од 14. маја, доц. др Златан Елек, дечији хирург, именован је за вршиоца дужности директора Здравственог центра Косовска Митровица. Елек Здравственим центром руководи од почетка априла, односно пар дана након детекције првих случаја особа заражених коронавирусом.

Елек је до сада обављао дужност заменика вршиоца дужности директора Здравственог центра, функције са које је истог дана разрешен Милан Ивановић.

Разрешењу Ивановића претходила је и одлука о именовању Елека за вршиоца дужности директора у одсуству Ивановића, те је, како је за КоССев почетком априла потврдила директорица Дома здравља у Косовској Митровици и посланица у косовској скупштини, Миљана Николић, Елек од тог тренутка био руководилац Здравственог центра Косовска Митровица.

Одлука о именовању Елека ступила је на снагу 15. маја објавом одлуке у Службеном гласнику Републике Србије бр. 75/2020.

Пандемија коронавируса донела је измене у кадровским решењима у бројним установама, а највећу пажњу јавности привукло је хапшење директора Геронтолошког центра у Нишу који се сумњичи да је извршио тешко кривично дело против здравља људи због тога што није предузео адекватне мере заштите од ширења вируса корона.

Прим. др Милан Иванвић био је в.д. директора Здравственог Центра Косовска Митровица од 2013.

Извор: КоССев