Marko Đurić: Odlično je što Tači još jednom podseća ceo svet na pravo lice svoje politike.

Фото: ГрачаницаОнлајн

Фото: ГрачаницаОнлајн


Posle izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da, kako je rekao, sanja dan kada će se Kosovu pripojiti Bujanovac, Preševo i Medveđa,

Posle izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da, kako je rekao, sanja dan kada će se Kosovu pripojiti Bujanovac, Preševo i Medveđa, saopštenjem se oglasio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

„Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija i opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države – Republike Srbije. Hašim Tači može da sanja i o tome kako će samoproglašenom Kosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi. Umesto što sanja velikoalbanske snove, Tači bi trebalo da počne da razmišlja o novom zanimanju, jer vreme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica je nepovratno završeno.

Tačiju, međutim, možemo da obećamo da, kada Kosovo i Metohija i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza i da će žitelji Kosova i Metohije za kojima ne postoje poternice Republike Srbije, moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije“, poručio je Đurić.

Podsećamo da je kosovski predsednik Hašim Tači, gostujući u emisiji „Rubikon“, TV „Kljan Kosova“, rekao da nikada nije ni sa kim razgovarao o teritorijalnoj razmeni između Kosova i Srbije, ali da on „sanja da Preševo, Medveđa i Bujanovac budu pripojeni Kosovu, bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta Republike Kosovo”.

A.M.