Честитке поводом Рамазанског бајрама

фото: pixabay/Pexels

Поводом Рамазанског бајрама, честитке верницима и Исламској заједници, у име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, упутио је Марко Ђурић.

„Узвишени празнични дани доносе нам духовне поруке да су правда, разумевање, љубав и заједништво, традиционалне и непролазне вредности, уткане у саме основе ислама. Негујући те вредности, пронађимо у себи осећаје слоге, самилости и толеранције, пружимо руке и отворимо наша срца према свим људима добре воље, нарочито према убогима и болеснима, што ће уједно бити и наш путоказ ка зближавању, доброти и милосрђу. На тај начин допринећемо и афирмацији међуверског и међунационалног склада, а разлике међу нама, које ћемо чувати и неговати као најдрагоценије богатство, учиниће наше друштво и нашу државу успешнијом, богатијом и бољом“, написао је Ђурић, пожелевши исламским верницима да празничне дане проведу у миру и благостању, срећни и здрави.

Честитку је упутио и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић.

„Свим припадницима исламске вероисповести, као и председнику Исламске заједнице Косова, г-дину Наиму Тернави, упућујем најискрене честитке поводом Рамазанског бајрама уз традиционални поздрав – БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН. Славећи крај светог месеца Рамазана, месеца поста, молитве и доброчинства, желим да заједничке вредности осветлају пут мира, покајања и праштања, и омогуће изградњу боље будућности за све заједнице“, написао је Јевтић.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић честитао је Бајрам свим верницима исламске вероисповести са жељом да празник проведу у миру и породичном благостању.

„У име Општине Грачаница и у своје лично име, свим верницима који прослављају Бајрам упућујем искрене честитке. У временима када се суочавамо са многим искушењима међуверска толеранција, разумевање и праштање подвиг је за све вере и нације. Општина Грачаница је дом свих грађана и наставићемо као и до сада да уважавамо различитости и помогнемо свакој нашој породици. Прославите празник у миру, окружени својом породицом“, навео је Поповић у честитки.

А.М.