Милош Перић: Помоћ од 100 евра донирајте угроженима на Косову и Метохији

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Двадесетшестогодишњи Милош Перић из Вучитрна, упутио је апел свима онима који се до сада нису пријавили за помоћ од сто евра коју сваком пунолетном грађанину Србије додељује Влада Србије, да то учине, позивајући оне који су у прилици да новцем помогну некој породици на Косову и Метохији.

„Желим да позовем све вас који се из неког разлога нисте пријавили за помоћ коју додељује Влада Републике Србије од сто евра да то учините и да са тим новцем учините једно добро дело и помогнете некој породици на Косову и Метохији. Ја сам то учинио и 12 хиљада динара уплатио на име Епархије рашко-призренске за помоћ „Народним кухињама“ и народу на Косову и Метохији“.

„Ја сам учинио, учините и ви“, поручио је Милош Перић, родом из Вучитрна.

Шест народних кухиња води организација „Мајка девет Југовића“ при Епархији рашко-призренској, која постоји скоро 20 година. Из народних кухиња кажу да су потребе у периоду вируса порасле за 20%, те да су им најпотребнији лекови и храна. У њима се храни око 2.000 корисника. Имају своја пољопривредна газдинства – фарме коза и млекаре. Иначе, народне кухиње нису престајале са радом током ових двадесет година.

Живи са мајком у Косовској Митровици и ради као секретар Епархије рашко-призренске. Апсолвент је теологије на Аристотеловом Универзитету у Солуну.

Ову иницијативу, како наглашава покренуо је приватно.

Перић од 2018. године свакодневно поставља питање на друштвеној мрежи Твитер председнику Србије Александру Вучићу Чија су деца из Велике Хоче, Прилужја, Грачанице, Косовског Поморавља..?

На то питање, каже, није још увек добио одговор.

Милошева иницијатива да се они који се за једнократну помоћ државе нису пријавили, предомисле и буду у прилици да сада они помогну оним људима којима је на Косову помоћ потребна, уследила је неколико сати након што је локалну јавност на друштвеним мрежама узбуркао предизборни спот Српске напредне странке у оквиру кампање за „Нашу децу“.

У сусрет парламентарним и локалним изборима у Србији, који се одржавају 21. јуна, у оквиру предизборног слогана „За децу…“ не спомињу се деца неколико градова јужне Србије као ни деца са Косова и Метохије.

Одлука о расписивању локалних избора не односи се на десетак градова и општина међу којима и Београд, Бор, Зајечар, Косјерић, Мајданпек, Лучане, Аранђеловац, Неготин, Мионицу, Медвеђу, Прешево, Кулу, Кладово, Дољевац и Смедеревску Паланку, јер су у овим локалним самоуправама од 2017. до 2019. године одржани ванредни локални избори.

Извор: КоССев