Миодраг Сташић претучен на свом имању

Још један напад на Србе повратнике у Општини Клина. Осамдесетшестогодишњи Миодраг Сташић из села Дреновац, претучен је када је из свог воћњака покушао да отера комшијску стоку.

Сташића је претукао Албанац чија је стока била на његовом имању, потврдио је за наш портал председник Привременог органа општине Клина, Божидар Шарковић који је обишао породицу Сташић. Сташићи су се вратили на своје имање и како каже Шарковић, покушавају да живе од свог рада.

Поводом напада је реаговао и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

„Захтевам од међународних мисија на Косову и Метохији да хитно предузму мере и радње из својих надлежности и мандата утврђеног Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, да делујући директно и преко привремених институција самоуправе у Приштини, зауставе најновији талас етнички мотивисаног насиља према Србима. Напади у последњих неколико дана показују да су Срби на КиМ у безбедносном смислу најпрогоњенија етничка група у Европи данас и да привремене институције самоуправе у покрајини нису у стању или не желе да самостално реше овај проблем“, написао је Ђурић у саопштењу медијима и додао:

„Зато је неопходно да КФОР, УНМИК, ЕУЛЕКС и други међународни актери у покрајини испуне свој мандат и зараде плате које добијају, а не да седе по приштинским ресторанима док екстремисти некажњено угрожавају оне за чију су безбедност и права одговорни.“

А.Ћ.