Miodrag Stašić pretučen na svom imanju

Još jedan napad na Srbe povratnike u Opštini Klina. Osamdesetšestogodišnji Miodrag Stašić iz sela Drenovac, pretučen je kada je

Još jedan napad na Srbe povratnike u Opštini Klina. Osamdesetšestogodišnji Miodrag Stašić iz sela Drenovac, pretučen je kada je iz svog voćnjaka pokušao da otera komšijsku stoku.

Stašića je pretukao Albanac čija je stoka bila na njegovom imanju, potvrdio je za naš portal predsednik Privremenog organa opštine Klina, Božidar Šarković koji je obišao porodicu Stašić. Stašići su se vratili na svoje imanje i kako kaže Šarković, pokušavaju da žive od svog rada.

Povodom napada je reagovao i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

„Zahtevam od međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji da hitno preduzmu mere i radnje iz svojih nadležnosti i mandata utvrđenog Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, da delujući direktno i preko privremenih institucija samouprave u Prištini, zaustave najnoviji talas etnički motivisanog nasilja prema Srbima. Napadi u poslednjih nekoliko dana pokazuju da su Srbi na KiM u bezbednosnom smislu najprogonjenija etnička grupa u Evropi danas i da privremene institucije samouprave u pokrajini nisu u stanju ili ne žele da samostalno reše ovaj problem“, napisao je Đurić u saopštenju medijima i dodao:

„Zato je neophodno da KFOR, UNMIK, EULEKS i drugi međunarodni akteri u pokrajini ispune svoj mandat i zarade plate koje dobijaju, a ne da sede po prištinskim restoranima dok ekstremisti nekažnjeno ugrožavaju one za čiju su bezbednost i prava odgovorni.“

A.Ć.